fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Grad, poligon in stadion pod videonadzorom

Občina Ribnica obvešča, da po novem uvaja videonadzor tudi na območju Gradu Ribnica, kolesarskega poligona »pumptrack« ter stadiona Ugar. Omenjeni video nadzor bo uveden na podlagi sklepa, ki je bil soglasno sprejet na 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ribnica dne 5. 10. 2023. Prav tako soglasno je bil na 6. redni seji sprejet tudi Pravilnik o izvajanju videonadzora. Občina Ribnica vpeljuje videonadzor na navedenih lokacijah z namenom splošne prevencije zaščite kulturne dediščine in premoženja ter z namenom odkrivanja storilcev kaznivih dejanj.

V Ribniškem gradu se namreč odvijajo številne stalne in začasne razstave z neprecenljivo materialno in kulturno vrednostjo, zato uvedba videonadzora predstavlja nujen ukrep pri zavarovanje premične in nepremične kulturne dediščine. Tudi na lokaciji kolesarskega poligona in stadiona Ugar se Občina Ribnica srečuje s poskusi vloma v začasne objekte in vlomi v elektro razdelilno postajo.

V preteklosti so bili poizkusi zaščite lokacij npr. s strani zaposlenih v primeru Gradu Ribnica oz. s pomočjo nameščenih varnostnih preprek. Vendar pa navedeni ukrepi niso bili učinkoviti, saj ti ukrepi niso odvrnili storilcev od poskusa tatvine oz. vandalizma. Na podlagi navedenega želi Občina Ribnica z uvedbo videonadzora znižati možnost oz. dosedanjo pojavnost vandalizma ter odvrniti storilce od poskusov tatvin na predmetnih objektih ter s tem vzpostavila učinkovit nadzor in uspešno preganjanje storilcev.

Zaradi preprečitve škode ali ugotavljanja okoliščin za nastanek škode, se v skladu s Pravilnikom o izvajanju videonadzora izvaja oziroma bo izvajal videonadzor na navedenih območjih:

Sedežu Občine – Gorenjska cesta 3, Ribnica;

Športnem centru Ribnica – Majnikova ulica 2, Ribnica;

Športnem parku Ribnica – Majnikova ulica 2, Ribnica;

Ribniškem Gradu – Gallusovo nabrežje 1, 1310 Ribnica;

Kolesarskem poligonu – “pumptrack” in stadion Ugar – Obrtna cona Ugar, 1310 Ribnica.

VIR: Občina Ribnica.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki