fbpx
E-UTRIP
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Obrti, ki so preživljale naše kraje

Pokrajinski muzej Kočevje vabi na odprtje razstave OBRTI 2. Pregled nekaterih obrti na Kočevskem, v Kostelu, Osilnici, Loškem Potoku in Ribniški dolini, ki bo v petek, 23. 6. 2023, ob 19. uri, v Pokrajinskem muzeju Kočevje, Prešernova ulica 11, Kočevje.

Stare obrti so pričevalec naše preteklosti, kulture, narodne in lokalne pripadnosti ter snovne in nesnovne dediščine, predstavljajo znanja in veščine ljudi, ki so morali izkoristiti danosti narave in okolja. So tudi izraz ljudske ustvarjalnosti, umetnosti in inovativnosti. Razstava je nadaljevanje istoimenske razstave, ki so jo odprli v koronskem času konec leta 2020.

Skupaj z Muzejem Ribnica ter Pomorskim in zgodovinskim muzejem Hrvaškega primorja Reka so poleg suhe robe predstavili 11 različnih obrti nekdaj prisotnih na območju Kočevske, Kostela, Osilnice, Loškega Potoka in Ribniške doline: apneničarstvo, čevljarstvo, izdelava polhovk, mlinarstvo, obrti prevozništva, opekarstvo, suknarstvo, sodarstvo, skodlarstvo, tkalstvo in žagmojstre.

Tokrat vam predstavljajo obrti: čipkarstvo, fotografijo, kamnoseštvo in kamnarstvo, kovaštvo, lončarstvo, mizarstvo, pletarstvo in tesarstvo. Poglavje o lončarstvu so pripravili v Muzeju Ribnica.

Ekipa Pokrajinskega muzeja Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki