fbpx
E-UTRIP
Featured Novice Občina

Bo uslišan poziv po čistosti v romskih naseljih?

Pred kratkim so romski naselji Lepovče in Goriča vas obiskali ribniški župan Samo Pogorelc, predstavnik Policijske postaje Ribnica, Centra za Socialno delo in direktor Komunale Ribnica. Obisk je bil namenjen ugotavljanju dejanskega stanja glede urejenosti obeh naselij, ki sta zdaleč od zglednih, ne glede na okoliščine, v katerih na Ribniškem živi romska skupnost.

Ob tej priložnosti so jim razdelili vrečke in jih poučili o pomembnosti ločevanja smeti. V Lepovčah, na lokaciji nekdanje Veterinarske postaje (in obrtne cone), je območje bivanja Romov legalizirano, urejeno imajo tudi elektriko in vodo. V Goriči vasi pa vse poteka »divje«. Barakarsko naselje je pod daljnovodi, na kmetijskem zemljišču, seveda brez elektrike in vode. Čeprav je tožba države na Evropskem sodišču za človekove pravice po pitni vodi padla, Romi te lokacije ne bodo zapustili pod nobenim pogojem.

Ob obisku županove ekipe pa še to. V kratkem se bodo znova napotili v naselje in preverili, ali je bil poziv po čistosti naselja uslišan in obljube izpolnjene.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki