fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kronika Novice

Kočevski kriminalci tokrat v akciji v Velenju

Pet Kočevcev, starih med 24 in 46 let, ki so že stari znanci policije (kakopak), so celjski policisti kazensko ovadili zaradi več goljufij in ropov – po neuradnih informacijah naj bi bili trenutno osumljeni dveh goljufij po 30.000 evrov in enega ropa – s čimer so “zaslužili” okoli 65.000 evrov. Ker sumijo, da so takšnih goljufij izvedli še več, pozivajo vse, ki se jim zdi, da so bili žrtve le-teh, javijo na katero koli policijsko postajo.

Prodajalce so zvito zavedli

Izkoristili so naivnost spletnih prodajalcev različnih stvari (zaenkrat je znano, da je v “potrjenih” dveh primerih šlo za prodajo dveh vrednejših kmetijskih strojev), da jim izročijo večjo vsoto denarja (kot nekakšno posojilo), oni pa jim bodo nato v zameno nakazalli kupnino, posojeno vsoto in še določen odstotek nagrade.

Zakaj bi sploh kdo to naredil…

… smo se vprašali. Kako jim je uspelo ljudi prepričati v to, da so jim posodili denar, če pa imajo namen od njih kupiti stvar za še dvakrat tolikšno vsoto.
V primeru prodajalca iz Žalca, ki je kmetijski stroj prodajal za 30.000 evrov je bilo tako, da so ga pod pretvezo, “da bo tako posel lažje izvedljiv” prepričali, da jim fizično izroči 20.000 evrov, oni pa mu bojo na transakcijski račun nakazali 65.000 evrov. Torej, prodajalec bi zaslužil še 15.000 evrov več – to naj bi bila nagrada za pomoč pri načinu sklenitve posla. Pri podpisu kupoprodajne pogodbe jim je občan Žalca 20.000 evrov izročil, ostali del posla pa ni bil nikoli izveden…

“Zaradi suma storitev kaznivih dejanj goljufij in ropa smo jim odvzeli prostost, štiri smo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je dvema že odredil pripor, dva sta trenutno v sodnem pridržanju,” je povedala predstavnica PU Celje, Milena Trbulinova. “Osumljeni so bili pri izvrševanju goljufiji izjemno prepričljivi, vztrajni in premišljeni.”

Še naše neuradne informacije…

Tri osebe naj bi policisti prijeli na kraju enega izmed dogodkov, enemu pa naj bi uspelo pobegniti. Po nekaj dneh skrivanja naj bi ga poklical sostorilec, ki ga je prepričal, da se zglasi na policiji in preda. Ta naj bi njegov predlog upošteval.

Oškodovanec napačno prepoznal enega storilca… bo zaradi tega ta ostal na prostosti?

Po naših neuradnih informacijah naj bi zaslišan oškodovanec pri prepoznavanju storilcev storil napako. Namreč, kot storilca je prepoznal napačno osebo – to je bil oče pravega storilca, kljub temu, da je njegov sin, torej pravi storilec, stal poleg njega. Gre za kar veliko “napako”, ki lahko pomeni, da bo pravi storilec ostal na prostosti.

Eden od prodajalcev naj bi od prevarantov zahteval, da mu – predenj jim izroči gotovino – pokažejo potrdilo o nakazilu dogovorjenega zneska. Tega seveda niso storili, zato naj bi ga pretepli in mu denar ukradli.

Od štirih osumljencev naj bi bili trije Romi.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki