fbpx
E-UTRIP
Aktualno PoraVnavatlon z Damiro Šport

2. dan poraVnavatlona: Uspešno prikolesarila do Ptuja, danes do Slovenj Gradca

Pot drugega dne poraVnavatlona se je vila med vinogradi in številnimi koruznimi polji

Po deževni noči, je Damira ob 6h zjutraj, v zelo svežem Podčetrtkovem jutru, sedla na kolo. Pot jo je najprej vodila med vinogradi, nato pa se je začela kar pošteno vzpenjati, in ko je prišla na vrh, se je naokoli začel razprostirati prekrasen razgled na okoliške vrhove. Griči okoli nje so v jutru dobivali prav čarobne barve, saj je bil spodnji del delno obsijan s soncem, kmetije, ki so bile višje pa so bile še vedno v megli. V celjsko poslovalnico Poravnave je Damira prišla malenkost pred osmo uro zjutraj, a Anja je že bila v službi. Po kratkem pogovoru se je Damira odpravila proti Velenju. Tu se je že pokazalo sonce in prijetnih 25 stopinj je bilo kot nalašč za kolesarjenje in tako je kmalu prispela do Velenja. Tukaj je, po pridobljenem novem žigu, naredila pavzo in se okrepčala s kavico ter malico. Potem pa naprej.

PoraVnava Celje

Od Velenja preko Slovenske Bistrice do končnega cilja, Ptuja

Pot se je skoraj ves čas vzpenjala, skozi večje in manjše vasi, prometa ni bilo veliko. Vinograde pa so v teh krajih zamenjali ogromni nasadi sadnih dreves. Razen tu in tam kakšnega dela na cesti, posebnosti ni bilo. Je pa bila zelo adrenalinska pot od Slovenske Bistrice do Ptuja. Ta je sicer bila večinoma ravna, a zato toliko bolj prometna. Najbolj pa so izstopali nestrpni vozniki kamionov. Sicer ne vsi, ampak tisti najbolj nestrpni so hupali za njo tudi več sekund nepretrgoma in jo nato prehiteli – če je bilo to varno storiti ali pa ne. Torej je bila na tem odseku ceste potrebna 110 % skoncentriranost in pozornost. Ampak kljub temu, je včerajšnji cilj, Ptuj, bil dosežen. Damira se je na koncu pošalila: “Lani, ko sem šla v Budvo, sem opazovala morje, jadrnice, lepe sončne vzhode in zahode, vonjala sol in borovce. Letos lahko opažanja skrajšam v eno besedo – KORUZA! Povsod je nasajena koruza,” je svoj povzetek poti končala Damira.

DANAŠNJI CILJ: Slovenj Gradec

Danes jo pot pelje od Ptuja do Murske Sobote, preko Maribora in na cilj v Slovenj Gradec. Držimo pesti, da ji bo uspelo!

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki