fbpx
E-UTRIP
OŠ Zbora odposlancev.
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice Politika

Ravnatelj kočevske OŠ Peter Pirc močno razjezil Mateja Lahovnika, vodjo vladne svetovalne skupine

»Da bi ravnatelji nagovarjali otroke, starše, učitelje k cepljenju ni naša naloga,« je za informativno oddajo Odmevi povedal Peter Pirc, ravnatelj kočevske osnovne šole in s tem močno razjezil vodjo vladne svetovalne skupine Mateja Lahkovnika, ki je svojo jezo izrazil na družbenem omrežju Twitter. Napisal je:

“Ravnatelj iz Kočevja, ki je za Odmeve izjavil, da ni naloga ravnateljev, da spodbujajo zaposlene in otroke naj se cepijo, ne razume svojega poslanstva in je žalosten primer slabega managerja javnega zavoda.«

Novo šolsko leto pred vrati, nejasnosti pa ogromno

Manj kot 14 dni pred začetkom novega šolskega leta tako ravnatelji vrtcev in osnovnih šol kot tudi ravnatelji srednjih šol in dekani fakultet nimajo niti približno vseh potrebnih informacij za uspešen začetek. »O vseh dilemah bi morali razmišljati že junija,« je še kritičen Peter Pirc, ravnatelj Osnovne šole Zbora odposlancev Kočevje.

Pirc je povedal še, da podpira namero ministrstva, da bi se šole po potrebi zapirale posamezno in ne več avtomatsko po celi državi. Pravi tudi, da bi samotestiranje učiteljev rešili marsikateri odpor med zaposlenimi.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki