fbpx
E-UTRIP
Foto: Gimnazija Kočevje.
Aktualno Novice

Prednostna skupina po novem tudi maturantje

Vlada je včeraj ob premišljanju in posodabljanju Nacionalne strategije cepljenja proti Covidu-19 na novo opredelila tudi skupine, ki imajo prednost za cepljenje pred drugimi. In to so bodoči maturanti, torej dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. Bo zaradi premalo časa matura prestavljena na kasneje?

Posvetovalna skupina se ne strinja, večina proti sprejetemu ukrepu

Glede maturantov kot prednostne skupine cepljenja ostaja še ogromno odprtih vprašanj, na katere bodo (upamo vsaj) pristojni odgovarjali danes dopoldne na novinarski konferenci. Recimo, ali je to sploh izvedljivo v tako kratkem času, sploh glede na to, da je treba za učinkovanje cepiti dvakrat? Koliko maturantov bi se sploh dejansko cepilo? Katero cepivo bi pri tem uporabili? Imamo katerega koli sploh dovolj?

Še najbolj zanimivo od vsega pa je, da se je Vlada za ta korak očitno odločila sama od sebe. Namreč, član posvetovalne skupine za cepljenje Alojz Ihan je povedal, da je oziroma bi morala biti prioriteta cepljenje starejših, ki jih bolezen resno življenjsko ogroža, medtem ko cepljenje dijakov ni zdravstveno upravičeno. Glede odločitve, katero cepivo bi pri dijakih uporabili pa odgovarja: “Te odločitve sploh nismo sprejeli, saj je bila velika večina članov proti temu, da bi to sploh izvedli.”

Na podlagi koga ali česa je bila potem takšna odločitev sprejeta in zakaj? Komaj čakamo tiskovno konferenco…

Spomnimo…
Simona Kustec je na novinarski konferenci s prejšnjega tedna, ko smo novinarji spraševali o načrtih za potek mature pri zaključnih letnikih dejala, da se je “lani kar nekako vse rešilo samo od sebe.”
Ne vemo več, kdo je tu nor.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki