fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje

Melamin z novim projektom do novih delovnih mest

V petek, med vladnim obiskom naše regije, je gospodarski minister Zdravko Počivalšek med drugim obiskal kočevski Melamin. S seboj je minister prinesel tudi sklep o sofinanciranju novega investicijskega projekta “Modernizacija logističnih in proizvodnih zmogljivosti”.

Država bo s skoraj 1,84 mio EUR pomoči pripomogla k cca. 12,2 mio EUR težkemu projektu. Investicija po besedah vodstva Melamina zajema »novo avtomatizirano visoko regalno skladišče, silosno skladišče za skladiščenje sipkih materialov, obrat za homogenizacijo smol inmodernizacijo cisternskega skladišča.

K čemu bo projekt pripomogel?

Na Melaminu odgovarjajo, da bo projekt omogočil: povečanje zmogljivosti proizvodnih, logističnih procesov in digitalizacijo materialnih tokov od nabave do prodaje in proizvodnjo novih izdelkov za industrijo premazov, z nadomeščanjem surovin z obnovljivimi viri pa bodo pripomogli tudi z znižanjem ogljičnega odtisa za 10 %.

Predvsem pa je pomembno izpostaviti, da z novim projektom načrtujejo tudi povečanje prihodkov na 60 mio EUR in povečanje dodane vrednosti na 90.000 EUR za zaposlenega in tudi 11 novih delovnih mest.

V sklopu obiska podjetja si je minister ogledal kotlovnico na biomaso in parno turbino za proizvodnjo zelene elektrike in pri tem »poudaril našo razvojno pot v neodvisno energetiko, osnovano na obnovljivih virih,« so sporočili iz Melamina, kjer so predstavili tudi dolgoročni idejni projekt proizvodnje biometanola iz vodika in uplinjene biomase.

Melamin je z Ministrstvom za gospodarstvo sodeloval že v več projektih. Skupno so za sofinanciranje dosedanjih projektov prejeli 4,9 mio EUR nepovratnih sredstev.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki