fbpx
E-UTRIP
Aktualno Izlet Kočevje Novice Občina

Park Jezero tudi uradno odprt, trak je prerezal Milan Kučan

V četrtek, 17. junija ob 17. uri je častni gost, prvi predsednik samostojne Slovenije Milan Kučan slavnostno otvoril čudovito prenovljen in prerojen jezerski okoliš, ob tem pa bo v parku zasadil tudi lipo in postal njen boter. Poleg parka je bila tudi otvoritev portala spominskega obeležja v čast 30-letnice slovenske države. V ta portal, ki sicer na tej lokaciji stoji že nekaj časa, je umeščen del smreke iz kočevskih gozdov, ki je bila kot darilo Republike Slovenije ob 30-letnici plebiscita o samostojnosti Slovenije poslana v Vatikan in je krasila tamkajšnji trg Svetega Petra.

Prireditev je obiskala množica ljudi, ki navdušenja – zaradi obiska prvega predsednika naše države, čudovito prenovljene in urejene lokacije, odlične hrane in pijače ter nenazadnje zaradi vzdušja nasploh – niso skrivali. Za še boljšo voljo je poskrbel tudi glasbeni vložek lokalnih glasbenikov, za odganjanje lakote tamkajšnji Big Bear s svojimi burgerji in golažem, za suha grla pa je bila na voljo celotna ponudba Ribič bara in povabljenih vinarjev.

Park ima nekoliko manj kot 2 hektarja, na katerem se nahajajo gostinski lokal Ribič, burger bistro Big Bear, bivalna brunarica, zeliščni »Veronikin vrtiček«, »pomol Friderika in Veronike« z oknom in Veronikinim portretom, pa »trnek sreče«, »skala ljubezni« in ogromno drugih kulturno-umetniških skulptur, ki prostor še bolj popestrijo in ga naredijo še bolj zanimivega.

Park je nastal na področju, ki je bilo prej zelo degradirano in zanemarjeno, zato je takšen projekt zahteval kar precej truda, dela in predvsem volje, da ga lahko danes občudujemo v takšni podobi.

Več pa v naši julijski izdaji časopisa…

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki