fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije

Mam Chicken: podjetniška ideja, ki skrbi za lačne

Ko se iz Ribniške strani peljete proti centru Kočevja, pred rondojem lahko opazite kiosk. Če ste lačni, se zapeljite krog po krožišču in zavite k Mam Chicken. Za delovnim pultom vas pozdravi Lena, ki prihaja iz Kočevja in njen partner Mihael, po rodu Čeh. Par se je spoznal v Nemčiji, nato sta delo iskala v Avstriji. Z nekaj privarčevanimi sredstvi in naraščajem sta se odločila, da poslovno pot uresničita v Sloveniji.

“Lanskega decembra sva spakirala kovčke in odšla iz Avstrije v Slovenijo. Pripravila sva poslovni načrt. Postavila sva se ob cesto in štela promet,” se začetkov posla spominja simpatična sogovornica. Prometa je tu veliko in vse bližje sta bila realizaciji ideje, da bi postavila kiosk in pekla piščance.

“Vsi imajo piščance. Avstrijci imajo piščance, Nemci, na Balkanu imajo piščance in te prehrambene prikolice, pri nas so redkost,” doda podjetnica. S partnerjem sta dobila dovoljenje Občine in lastnika zemljišča in začela udejanjati njuno podjetniško idejo. Pečeni piščanci in rulade, po ugodni ceni in hitro postreženi.

Ponudba: piščanci in svinjske rulade.

12 let v tujini in delo na področju gastronomije ji je dalo ogromno izkušenj, delavne discipline. “V tujini sem delala tudi po 16 ur na dan,” pove Lena. In tudi pri delo v njunem kiosku ni prostora za lenobo. Stranke prihajajo ena za drugo, očitno so domačini dobro sprejeli pečene piščance in rulade, ki mamijo z vonjem.

“Največ dela je v času malic in kosil. Najin cilj je, da pridejo mlade, zaposlene mame, vzamejo piščanca in prilogo. Za 8 eurov se nahrani cela družina. Na dan odprtja smo razprodali vse,” navdušeno pove Lena in doda, da ji je v največje veselje, ko k njim pride babica in pove, da ji je o odlični malici povedal vnuk. “Ta reklama, ki se širi od ust do ust, je najboljša reklama.”

Pri vpadljivem »food trucku« se ustavljajo tudi turisti, ki so takšne oblike prehranjevanja bolj vajeni.

Stranke se vračajo, odidejo pa site in navdušene. Kljub temu, da delata pa cele dneve, v neverjetni vročini, je par presrečen. Na lokaciji bosta ostala vsaj še eno leto. Jesen in zima ju ne bosta pregnala, obljubljata.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki