fbpx
E-UTRIP
Aktualno Brez kategorije Črna kronika Kočevje Kronika

VIDEO: Posnetek romskega pretepa v Kočevju

Pred dvema dnevoma smo poročali o nasilju med romskimi prebivalci ob Deželni banki v Kočevju (v tem prispevku), zaradi katerega je bil začasno zaprt tamkajšnji odsek ceste. V uredništvo smo prejeli video iz strani očividca, ki je dogajanje posnel in si ga lahko ogledate na koncu tega prispevka.

To je potrebno ustaviti! Takšna dejanja so v tem času nedopustna. Zahteva prebivalcev je, da se policija, tožilstvo, sodna veja oblasti in občina ostro odzovejo in prenehajo s priviligiranjem manjšine v našem mestu in državi. Nasilje prinese samo novo nasilje in kmalu se bomo znašli v okolju, kjer bodo takšna ravnanja normalna. Že danes so spregledana in prezrta iz strani mnogih, ki ne bi smeli glave obračati stran, a to zavestno počnejo.

Država je za reševanje romske problematike v šestih letih namenila preko 40.000.000,00 evrov, a stanje se ni bistveno spremenilo. In to je masten pljunek v obraz vsakemu, ki živi v tem okolju.

Zahtevamo, da se nasilje ustavi, da se preneha priviligirati omenjeno manjšino in se jih obravnava enako, kot vse ostale državljane ter večjo angažiranost šol, CSD-jev, FURSa in predvsem policije ter sodišč. Vse preveč je dela je na plečih Občine, ki pa je v tej situacija sama nemočna, saj ne more dosegati želenih rezultatov brez prej omenjenih državnih institucij. Zato je potrebno nujno in bolj učinkovito sodelovanje med njimi.

Pričakujemo oster odziv tako lokalnih kot tudi državnih organov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki