fbpx
E-UTRIP
FOTO: sveterotike.si
Aktualno Oglaševanje PR

Vibrator: nekoč zdravilo, danes igračka

Ali veste, da naj bi vibrator nekoč uporabljali kot zdravilo ženske histerije? Vibrator naj bi bil namreč viktorijansko darilo ženskam, saj naj bi jim pomagal odpravljati tako fiziološke kot tudi psihološke posledice histerije. A za to niso smele poskrbeti same, pač pa so z raznimi masažami in terapijami to odpravljali zdravniki in medicinske sestre. Namreč, zdravniki so v 19. stoletju verjeli, da je histerija neozdravljiva, njene simptome pa se lahko samo lajša. In do olajšanja je ženske pripeljal vibrator.

Za prvi vibrator zgodovinski viri označujejo manipulator na parni pogon, ki se je pojavil proti koncu 19. stoletja – torej, vibrator so ljudje poznali še pred sesalcem in električnim likalnikom. Še več, po nekaterih zapisih gre celo prepoznati, da so vibrator – seveda v malce drugačni podobi, pa vendar – uporabljali že v antiki in kasneje v viktorijanskih medicinskih ambulantah.

»Ročno delo« nadomesti električni vibrator

Seveda se je z napredkom tehnologije spremenilo tudi zdravljenje ženske histerije. Zdravnike in medicinske sestre s hudo bolečimi zapestji in križem zaradi tako imenovane »pelvične masaže«, ki je stranke pripeljala do orgazma, a je zahtevala fizično naporno delo tudi po več ur, je zamenjal izum zdravnika Georgeja Taylorja, ki je leta 1869 patentiral prvi primerek, parni vibrator, za premik na električni vibrator pa je poskrbel njegov kolega, Joseph Mortimer Granville. A kot še za vsak izum do sedaj je bil tudi prvi vibrator zelo velik in glasen, s časom in tehnološkimi revolucijami pa lahko najdemo celo vibrator v velikosti majhne »bunkice«, ki brni pravzaprav neslišno.

Spletni Sex shop Svetereotike je najboljša spletna erotična trgovina v Sloveniji za seks igračke, seksi kostume, spodnje perilo, BDSM opremo in drugimi pripomočki za popestritev ali spodbuditev seksualnega življenja. Imajo eno najširših, najboljših in najnovejših ponudb v Sloveniji, pri njih namreč najdete izdelke, ki so zelo ugodni (vibrator že za 6 EUR), za tiste bolj zahtevne pa ponujajo tudi zelo prestižne (vibrator za 250 EUR). Izbirate lahko med skoraj 4.000 izdelki iz zaloge, od katerih je definitivno največ vibratorjev in dildov, široka ponudba izdelkov pa je primerna tudi za »močnejši« spol. Obiščite sveterotike.si in kmalu boste med rjuhe skočili polni (vzburljivih) pričakovanj!

Vibrator: Klasični, rabbit, mehki, manjši, pametni …

Orgazem je nekaj, kar še nihče pravzaprav ni definiral. Zakaj? Ker toliko, kolikor je različnih ljudi, toliko je različnih orgazmov oziroma občutenj le-tega. Nekaj pa je gotovo. Vsak orgazem je lahko še boljši, četudi se vam sprva ne zdi tako. Če želite svojemu orgazmu dodati še tisto piko na i, je vibrator popolna seks igračka za vas.

Obstaja ogromno različnih vrst vibratorjev, ki stimulirajo in zadovoljijo vsak drugo točko užitka. Od vseh erotičnih pripomočkov je namreč vibrator najbolj vsestranski. Igrajte se z blagimi in intenzivnimi impulzi, po svojem in po partnerjevem telesu in zbudite še tiste najbolj skrite erogene cone. Vibrator držite ob klitorisu in ga popeljite do intenzivnih orgazmov ali pa ga vstavite v notranjost in spodbudite težko dosegljivo G ali P točko.

Kateri vibrator pa najbolj odgovarja vam?

Popoln vibrator je lahko vsak ali pa redko kateri, zato je pomembno, da se pred nakupom vprašate tri temeljna vprašanja: Boste vibrator uporabljali sami ali s partnerjem; Kako močna stimulacija vam ugaja in seveda katero intimno področje želite stimulirati.

Kot že rečeno, je danes vibrator vseh barv in oblik, zmogljivosti in velikosti. Obstaja pa tudi nekaj osnovnih kategorij z osnovnimi lastnostmi, skozi katere lažje vidimo, ali nam tak vibrator ustreza ali ne.

Mini vibrator je majhen in diskreten, primeren za »erotične igrice« tekom vsakdana ali za na pot.

Precej podobni mini vibratorju so tudi vibracijski jajčki, ki so izdelani za zunanjo ali notranjo stimulacijo in so v večini primerov opremljeni z daljincem, s katerim vas partner lahko v vsakem trenutku preseneti in vas popelje do neopisljivih užitkov.

FOTO: Sveterotike

Na daljavo lahko upravljamo tudi »pametni« vibrator, ki ga upravljamo s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu. Zabava, presenečenje in užitek s tem vibratorjem je zagotovljen, sploh pa je primeren za vse pare, ki so pogosto fizično oddaljeni.

Danes zelo popularen je tako imenovan rabbit vibrator, ki z manjšim in večjim nastavkom obenem nudi dvojni užitek, saj hkrati draži notranje in zunanje vroče točke. Ta vibrator tako poskrbi za neverjetne orgazme pri skorajda vsaki ženski.

vibrator
FOTO: Sveterotike

Vibrator G točke je – kot pove že samo ime – zasnovan posebej za doseganje tega težko dostopnega območja užitka, zato je ta vibrator običajno ukrivljen ali dodatno prožen za lažje in učinkovitejše draženje.

FOTO: Sveterotike

Vibrator za pare je primeren za vse tiste, ki si želijo popestriti ali ponovno vzbuditi strasti v dvoje. Ta vibrator je namreč oblikovan tako, da se lahko brez ovir v igro vključita oba. Njegova ergonomska oblika namreč poskrbi za popolno prileganje in še bolj intenzivne občutke.

FOTO: Sveterotike

Na sveterotike.si najdete še ogromno drugih vrst vibratorjev, kot so klasični, realistični, mehki, manjši, vodotesni, luksuzni in tudi masažerje.

Sveterotike.si: enostavno in diskretno

Da bo vaš vibrator pri vas doma brez kakršnih koli skrbi v smislu »kaj si bodo pa sosedje/mama/brat/tašča … mislili«, zagotovijo z nevtralno in diskretno embalažo brez označb in napisov, ki bi namigovali na erotično vsebino. Na njihovi spletni strani sveterotike.si najdete tako opise kot tudi fotografije posameznih izdelkov, s čimer je odločitev za nakup še lažja, hitrejša in zanesljivejša, v kolikor pa imate kakršno koli vprašanje, pa jim lahko tudi pišete ali jih pokličete.

PREBERITE ŠE

Plačljiva objava: https://e-utrip.si/

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki