fbpx
E-UTRIP
Aktualno Hrana Kočevje Narava & zdravje

V pekarni Eliana “berač” – znana kočevska jed

V Pekarni Eliana, na Trgu zbora odposlancev 50, v Kočevju, med številnimi odličnimi pekovskimi izdelki nudijo eno prav posebno, ki ima na Kočevskem poseben status. To je berač, jed, podobna pici, le da so sestavine namesto na klasičnem pica testu nanešene kar na manjšo francosko štruco, vse skupaj pa je zapečeno v pečici, ki celotni jedi daje ravno pravšnjo hrustljavost. Berač je na Kočevsko prišel že pred desetletji, nanj pa številne, tudi starejše, vežejo izjemno lepi spomini. Največ navdušenja je požel med osnovnošolci in srednješolci, mlade in tudi starejše pa s svojim okusom navdušuje še danes.

Berač lahko naročite kadarkoli med 6.00 in 22.00 preko telefonske številke 051/709-737. Seveda je možno naročiti tudi na licu mesta, vendar pa bo v tem primeru potrebno nekoliko počakati. Zanj boste odšteli zgolj 1,80 €. Prijazni zaposleni bodo poskrbeli, da bo berač kar najbolj po vašem okusu, zato si ob naročilu lahko sami določite sestavine, ki naj bodo nanešene.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki