fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Novice

Kočevski osnovnošolci na pohod na Murovico

V soboto, 12. 11., smo se z učenci z Osnovne šole Stara Cerkev, Osnovne šole Ob Rinži in Osnovne šole Zbora odposlancev odpravili na pohod na Murovico. Pohoda se je udeležilo 44 učencev, z učiteljicami Branko Rajner in Melito Berlan iz OŠ Ob Rinži, Polono Kalič iz OŠ Zbora odposlancev ter Mašo Blažič in Moniko Lipovac iz OŠ Stara Cerkev, spremljala nas je vodnica Zinka Levstik.

Ob 8.00 je avtobus odpeljal iz Kočevja proti Ljubljani. Pot smo začeli v megleni vasi Vinje. Nekaj časa smo hodili po cesti, nato pa se vzpeli v blaten hrib. Po 2 urah hoje smo prišli na vrh. Prebili smo se skozi meglo, ki je ležala pod nami kot morje. Usedli smo se na sončne klopce, pomalicali, napisali Dnevnike, razdelili žige ter pozvonili na zvonček sreče. Nato smo se odpravili v dolino. Po poti navzdol se nam je odprl pogled na Kamniško Savinjske Alpe, v daljavi pa smo videli tudi Triglav. V vasi Vinje nas je čakal avtobus. Domov smo se vrnili okoli 17.00.

Maša Blažič, vodja PK OŠ Stara Cerkev

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki