fbpx
E-UTRIP
Aktualno Brez kategorije Gospodarstvo

Interaktivni turizem za vse

V okviru projekta sodelovanja Lokalnih Akcijskih Skupin »Interaktivni turizem za vse« je v Rokodelskem centru Ribnica potekala zaključna konferenca. Predstavljen je bil nov turistični produkt z naslovom Časovni (pre)skok, kjer si lahko z očali za virtualno resničnost ogledate 3D film.

Projekt »Interaktivni turizem za vse« zajema poleg LAS po poteh od dediščine Turjaka do Kolpe še 5 LAS področij po Sloveniji. S projektom želimo na inovativen, zanimiv način ter z uporabo novih tehnologij predstaviti naravno in kulturno dediščino domačinom, domačim in tujim gostom, poseben poudarek pa dajemo ranljivim skupinam. Aktivnosti projekta so tako usmerjene v izboljšanje dostopnosti dediščine gibalno oviranim, starejšim, slepim in slabovidnim ter ljudem z motnjami sluha in govora. Z uporabo sodobnih tehnologij, kot je virtualna resničnost obiskovalce popeljemo do skritih kotičkov naravne in kulturne dediščine območja LAS. Prav tako je vse to zanimivo tudi za mlade, ki jih nove tehnologije še posebej zanimajo in preko katerih vstopajo v svet virtualne resničnosti.
V okviru projekta je bila v prostorih Rokodelskega centra Ribnica, v juniju 2019 odprta tudi nova stalna razstava na temo rokodelstva z naslovom (Za)kaj delaš?

Projekt se je izvajal od 1. 9. 2018 – 30. 6. 2020. Skupna vrednost projekta za LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe znaša 84.669,16 EUR; znesek sofinanciranja iz sredstev Evropskega sklada za razvoj podeželja pa znaša 67.617,89 EUR.

Projekt je bil izbran za sofinanciranje na 3. javnem razpisu za podukrep 19.3.: Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine, ki ga je razpisalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Več informacij o projektu in razstavi na spletni strani LAS: www.las-ppd.si in spletni strani Rokodelskega centra Ribnica: www.rokodelskicenter-ribnica.si.

Tomaž Lovšin, v.d. direktorja RC Kočevje, Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki