fbpx
E-UTRIP
Featured Gospodarstvo Novice Občina

Ideal tik pred padcem

Vse smo bližje dnevu, ko bodo v središču Ribnice zabrneli gradbeni stroji. “Ideal”  bo šel v zgodovino, na njegovih temeljih bo zgrajen Medgeneracijski center. O njegovi zasnovi smo v našem časopisu že večkrat izčrpno poročali. Po velikosti, pomembnosti in denarnem vložku gre za doslej največjo naložbo v ribniški občini.

Izvajalec  je že izbran, podpis pogodbe še ta mesec

»Ja, pred nami je res veliki izzivi in tudi pridobitev. Do njega, lahko rečem, odštevamo dneve,« je danes dejal ribniški župan Samo Pogorelc. Pogodba z že izbranim izvajalcem, ki bo objekt porušil in ga zgradil po sistemu na ključ, bo podpisna nekaj dni pred iztekom tega meseca. Poti nazaj ni več. »Lahko rečem le to, da gre za – z referencami v evropskem prostoru – uveljavljeno podjetje. Objekt, ki bo največja naložba v občini doslej, bo dokončan v letu 2024, » je del obveze iz pogodbe. Vir finansiranja je nekoliko razpršen. Skoraj polovico ( pet milijonov evrov, -naložba je ocenjena na okoli 12 milijonov evrov), je zagotovila prejšnja vlada. Preostanek pa bo občina nastrgala iz več virov. Poldrugi milijon evrov bo nakazan letos, preostanek pa prihodnje leto, » je še dejal Pogorelc.  

Utemeljitev vlade

Ob utemeljitvi dodelitev nepovratnih sredstev je v sklepu vlade zapisano, da je osnovni namen investicije zagotovitev prostorskih pogojev za vzpostavitev več funkcijskega centra v občini Ribnica, v katerem bodo: preddverje, večnamenska dvorana, manjša kongresna dvorana, pisarne medgeneracijskega centra, mladinskega centra in start up pisarn, pisarne za delo od doma, ki se bodo uporabljale za opravljanje dela od doma za javne uslužbence, servisni prostori objekta (WC, hodniki, stopnišča, shrambe, kotlovnica, dvigalo…), športna dvorana s kavarno. Poslovni del objekta bo zasnovan v ločeni entiteti, ki bo omogočala tudi prostore za poslovanje javnih institucij. V sklopu objekta bo tudi ustrezno parkirišče oziroma podzemna garaža.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki