fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Politika

Dijaki se bodo v šoli izmenjavali tedensko

Ministrica Simona Kustec je na današnji novinarski konferenci potrdila, da se v ponedeljek, 8.marca, v šole vračajo tudi srednješolci, in sicer po modelu C. To pomeni, da bo pri pouku prisotna polovica oddelkov šole, druga polovica pa bo imela šolanje na daljavo.

Dijaki nižjega poklicnega izobraževanja, ki so doslej pouk že obiskovali, ga bodo v prihodnje v celoti obiskovali v šoli. Enako velja za udeležence izobraževanja odraslih.

“Kljub temu, da je aktualna epidemiološka slika še vedno zahtevna, sem vesela, da nam je s skupnimi močmi in razumevanjem uspelo predčasno zagotoviti pogoje, da se v šolske prostore in dijaške domove lahko varno vrnejo vse dijakinje in dijaki,” pravi ministrica.

Stanje v vrtcih in šolah stabilno

Zadnji podatki kažejo, da je v vrtcih po državi prisotnih 79 % otrok, 83 % zaposlenih, v osnovnih šolah 90 % učencev in zaposlenih, v srednjih šolah pa 85 % dijakov zaključnih letnikov.

Delež vseh aktivnih okužb v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah je 0,16 %, v karanteni je 1 % otrok v državi, in sicer 56 oddelkov v predšolski vzgoji, 85 oddelkov v osnovnih in 14 v srednjih šolah.

K.N.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki