fbpx
E-UTRIP
(Foto: FB, AG skupina)
Aktualno Kočevje Narava Narava & zdravje Novice Občina

Bralni kotiček ob Kočevskem jezeru le še spomin

Na tiho, mirno in deževno nedeljo je lokalno prebivalstvo Kočevja ponovno doživelo razočaranje in gorko spoznanje, da si le stežka lahko obetajo stalni napredek v smislu infrastrukture in zaživetja mesta. V času poletne sezone je Občina Kočevje uredila kopico novosti ob Kočevskem jezeru, uredila glavno plažo, jo zatravila, nasula kamenčke, postavili so knjigobežnico, ob njej pa so postavili štiri lesene klopce, namenjene umirjenemu in sproščujočemu branju knjig ali zgolj uživanju ob pogledu na prelepo okoliško pokrajino. Lokalno prebivalstvo je ponovno občutilo veselje in navdušenje ob tem, da so se zadeve končno začele premikati in da je Kočevsko jezero vsaj nekoliko zaživelo. Do včeraj, ko so se od ust do ust in preko družabnih omrežij razširila sporočila, da je bralni kotiček ob jezeru uničen.

»Kar nekaj vas je uspelo čez poletje prebrat dobro knjigo in se podružiti, na jesen pa to žal ne bo mogoče. 3 klopce so magično izginile, eno pa smo našli pri pomolih,« so z ogorčenjem in velikim razočaranjem dejali proizvajalci iz AG skupine, zaslužni za izgradnjo klopc, ki so jih donirali Občini in predvsem lokalnemu prebivalstvu za popestritev kočevske »obale«. Pravijo, da so bili izjemno optimistični, pripravljali so se celo na še en projekt, s katerim bi bralni kotiček še razširili, dodali nove klopce in razširili prostor, vendar pa dvomijo, da bo po tem dejanju nepridipravov projekt dejansko tudi zaživel. »Čeprav smo imeli pripravljen še en projekt, bo le ta verjetno padel v vodo – in za razliko od te klopce, ki je plavala, bo projekt potonil. Lahko bi še kaj dopisali, ampak se nam zdi škoda besed. Verjamemo pa, da bo marsikomu tale kotiček v prihodnje manjkal,« še dodajajo.

Dogodek ostro obsojajo tudi na Občini Kočevje, ki poudarjajo, da se je za lepo urejeno javno površino brezvestno oškodovalo vse občane. »A to nam ne bo vzelo volje do urejanja okolice. Čez zimo se bo ta del pospravil, spomladi oziroma ob začetku nove sezone pa ga bomo na novo uredili oziroma poskrbeli za nove površine za sedenje. Čez zimo se bo umaknil tudi novi plavajoči ponton oziroma pomol,« z optimizmom in vztrajnostjo še povedo pristojni iz Občine.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki