fbpx
E-UTRIP
(Foto: Jurij Pelc)
Aktualno Kočevje Novice Občina Politika

Bo Kočevsko-Ribniško kmalu svoja pokrajina?

V četrtek, 25. marca, je v Novem mestu potekala 1. redna seja Razvojnega sveta regije Jugovzhodna Slovenija, katere se je udeležil tudi župan Kočevja. Po besedah direktorice občinske uprave Kočevje Lili Štefanič so na seji potrdili nove člane, izvolili predsednika, in sicer župana Mestne občine Novo mesto. Obenem pa so sprejeli tudi sklep, da se na naslednji seji imenuje še enega podpredsednika iz vrst županov kočevsko-ribniške subregije.

»Kar se tiče pokrajin je bilo izpostavljeno vprašanje ali obstaja strinjanje z uvrstitvijo v dolenjsko belokranjska pokrajino. Na koncu je bil sprejet sklep, da se skliče Svet regije v katerem so župani vseh 21 občin JV regije, kjer bo prisoten tudi eden izmed avtorjev osnutka zakona o pokrajinah, ki bo predstavil vsebinske spremembe, ki jih predvideva Zakon, župani pa bodo nadaljevali z diskusijo o umeščanju občin v pokrajine,« razkrije Štefaničeva in dodaja, da bo stališče Občine Kočevje oblikovano in predstavljeno na seji Občinskega sveta v mesecu aprilu.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki