fbpx
E-UTRIP
Aktualno Starševstvo Zdravje

Nekatere šole se selijo na splet

Zaradi naraščanja okužb se šole soočajo s precejšnimi izzivi. V karanteni so številni oddelki, zaradi bolezni marsikje primanjkuje izvajalcev pouka. V Mariboru je Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor danes v celoti prešla na izobraževanje na daljavo, v treh mariborskih osnovnih šolah so to odredili za celotno predmetno stopnjo, poročajo slovenski mediji.

Na vodstva naših šol smo naslovili novinarska vprašanja v zvezi s stanjem na šoli, odgovore še čakamo.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je bilo v petek v karanteni 5129 otrok v vrtcu oziroma 343 oddelkov, 43.632 učencev osnovne šole (22,6 odstotka vseh učencev v osnovnih šolah) oziroma 2074 oddelkov ter 14.884 dijakov (19,6 odstotka vseh vpisanih dijakov) oziroma 598 oddelkov, na spletni strani navaja ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Po podatkih aplikacije Covid-19 je zaprtih 11 podružničnih šol, 15 podružničnih šol pa ima v karanteni pol ali več oddelkov. “Trenutno sta zaprti dve matični šoli, šest šol ima v karanteni več kot dve tretjini oddelkov, 15 matičnih šol pa ima v karanteni polovico vseh oddelkov. Zaprtih je tudi sedem srednjih šol.

V ponedeljek je bilo na samotestiranju v učilnicah po podatkih ministrstva pozitivnih 732 učencev. Delež otrok, ki se izobražujejo na daljavo, ker se njihovi starši oziroma skrbniki ne strinjajo s samotestiranjem v šoli, pada in predstavlja 0,84 odstotka osnovnošolske populacije (1625 učenk in učencev).

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki