fbpx
E-UTRIP
Featured Črna kronika Kronika

Usoden padec za 90-letnega motorista Andreja

Huda prometna nesreča minuli petek, o kateri smo že poročali, na ovinkasti cesti pred Gotenico na Kočevskem je vzela življenja 90-letnemu Andreju Hrenu iz Ribnice.

Grča med ribniškimi motoristi, tudi član Društva motoristi za motoriste, se je v dopoldanski urah odpravil na razgledno vožnjo po Kočevskem, ki jo je sicer poznal kot svoj žep. Enega izmed ovinkov ni mogel speljati tako kot je vselej znal, ob padcu se je hudo poškodoval. Tudi hitro posredovanje zdravstvenega osebja je bilo prepozno, namreč, nadvse prijazen in dobrohoten Andrej je v UBKC Ljubljana umrl.

Andrej se je že 23 let, do začetka, redno udeleževal blagoslova motoristov pri Novi Štifti, tudi na letošnjem, ki se je zgodil 27. aprila, ni manjkal. »Priponka na rdeči podlagi z roko motorista ima z nadpisom »Nekdo te čaka« simbolično sporočilo. To pomeni, da moramo biti na poti tudi do svojih previdni, saj vsi nestrpno pričakujejo našo vrnitev v njihov objem,« je v pridigi nekaj zbranim motoristom oznanjal pater Niko Žvokelj, sicer pobudnik blagoslova.

Med deseterico, ki je od začetka zvesta tradiciji blagoslova dvokolesnikov, je tudi letos bil 90-letni Andrej. »Na motorju sem že od leta 1953. Zamenjal sem jih šest, za mano je nekaj sto tisoč kilometrov, hvalabogu, brez nesreč. Vsakič povem, da sem prihajam zadnjič, no, drugo leto zagotovo pridem, če bom še med rajnimi,« se je malce pošalil.

Njegovi znanci so osupli, Andrej se je poslovil na cesti, ob prvi nesreči, ki pa je bila na žalost tudi usodna.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki