fbpx
E-UTRIP
Slika je simbolična.
Brez kategorije Aktualno Društva Ribnica

Ribniški gasilci z novo pridobitvijo

Ribniški gasilci so včeraj z veličastnim sprejemom pozdravil nov gasilski kamion TRV-D. “Naš triletni projekt je končno pod streho, ” so zapisali gasilci. Lani je ribniška gasilska enota na terenu preživela 115 ur.

V Ribnici je bilo slavnostno. Še preden je kamion zapeljal na dovoz ribniškega gasilskega doma, so ga gasilci sprejeli z vodnim slavolokom, pričakali so ga tudi številni občani. Za novo interventno vozilo so si gasilci prizadevali tri leta.

Število intervencij raste

Sicer so v preteklem letu gasilci posredovali 58-krat. Intervencij je bilo največ v zadnjih 10. letih. ” Intervencije so na žalost v porastu, predvsem so v porastu tehnične intervencije. Teh je bilo v lanskem letu več kot 60 odstotkov, ” sporočajo ribniški gasilci. V povprečju so na mesec posredovali petkrat, v časovnem intervalu med 12. in 18. uro. V povprečju intervencija traja dve uri, skupno pa so na intervencijah posredovali 115 ur. Odzivni čas ribniških gasilcev- od prejema poziva do izvoza prvega vozila- je v povprečju 3,8 minute.

VIR: Gasilska enota Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki