fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Rokomet Šport

ROKOMETNI KLUB KOČEVJE: »Ker smo skupaj močnejši!«

Leta 2021 moški rokometni klub praznuje 60 let, odkar se je v Kočevju začel igrati rokomet in pa 50 let neprekinjenega delovanja in organiziranosti kluba kot takega.

Visok jubilej bodo 4. 9. obeležili s proslavo v Športni dvorani Kočevje.

Po štirih sezonah tekmovanja samo z mlajšimi selekcijami, so za sezono 2020/2021, kakor tudi za sezono 2021/2022 v tekmovanje zopet prijavili člansko ekipo, pretežno sestavljeno iz doma vzgojenih igralcev.

Lanska sezona je bila zaradi vsem znanih ukrepov tekmovalno okrnjena, po našem mnenju na meji legalnosti in rezultatsko nepomembna, saj je na osnovi 51 odstotkov odigranih tekem težko pošteno določiti vrstni red v posameznih tekmovalnih skupinah. Upajo, da bo letošnja sezona regularno izpeljana, tako da bodo lahko ob koncu realno poročali o dosežkih vseh selekcij.

»Za naše delovanje je izjemno pomembno odgovorno, učinkovito in transparentno delo ob dejstvu, da želimo pri varovancih vzpodbuditi pripadnost, ki je več kot potrebna za delovanje kluba. Le skupaj smo namreč močnejši in le prave ekipe v slogi najdejo moč. Iz moči pa vemo – izhajajo zmage, ponosno dvignjeni pokali in sladki poljubi kolajn. Po drugi strani pa le močni športniki hrabro prenašajo poraze. Visoko dvignjena glava, ki ob vsakem atomu manjka sekunde, gola ali točke najde motivacijo in še večji zagon za doseganje zastavljenih ciljev,« še pravijo v klubu.

»Zastavljeni cilji našega kluba zasledujejo vzbujanje zdravega načina življenja pri mladih, zato smo izjemno veseli, da smo del projekta NLB Šport mladim, s katerim delimo isto vizijo: mlade ljudi izpred televizij, računalnikov in telefonov vrniti nazaj v naravo, telovadnice in igrišča. Poleg sponzorske podpore, s katero imamo olajšano delovanje in hkrati nižje stroške treningov, se znotraj projekta učimo tudi preudarnega ravnanja z denarjem, se vključujemo v akcije, s katerimi skupaj z otroci navijamo za svoje idole in smo družbeno odgovorni.«

RK KOČEVJE

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki