fbpx
E-UTRIP
Aktualno Mali oglasi Narava & zdravje Oglaševanje Zdravje

Optika Center nudi – 30 % popusta na kolekcijo sončnih očal Reserve

Optika Center se nahaja v središču mesta Kočevje, na naslovu TZO 20, trgovski center NAMA, 1330 Kočevje. Je družinsko podjetje z več kot 30-letnimi izkušnjami, mojstrskim svetovanjem pri izbiri ustreznih stekel za očala. Vsakodnevno lahko opravijo kontrolo vida, imajo okulistične preglede, pri njih lahko dobite kontaktne leče vseh priznanih proizvajalcev, tekočine za vzdrževanje, lupe Eschenbach, krpice za čiščenje,..

Zakaj so sončna očala tako pomembna?

Sonce nam ne daje le sončne svetlobe, ampak nam pošilja tudi širok spekter elektromagnetnih žarkov. Modri, zeleni, rumeni in rdeči žarki, iz katerih je sestavljena naša dnevna svetloba so seveda zelo dobrodošli, saj nam omogočajo, da vidimo. Dokler na nas svetijo tako močno, da lahko s prostim očesom gledamo v sonce, za nas niso škodljivi. Tudi v infrardečih žarkih največkrat lahko brez skrbi uživamo, saj ti žarki povzročijo, da nam je na soncu toplo. Poleg vseh pozitivnih učinkov, ki jih imajo sončni žarki, pa obstajajo tudi taki, ki so lahko zelo nevarni. To je del ultravijolične svetlobe. Gre za kratkovaloven žarek, ki je posebno nabit z energijo. Človeško oko ga ne zazna, a nezaščitenim očem lahko povzroči težke poškodbe. Ena od milejših oblik poškodb je na primer vnetje očesne vezenice (konjuktivitis), ki ga lahko dobimo pri zimskih športih. Razmere, ki nastanejo na velikih snežnih površinah ob sončnem vremenu, povzročijo dodatno, do 90-odstotno, refleksijo sončnih žarkov. Tako močno žarčenje UV žarkom omogoči, da prodrejo do notranjosti očesa.

Darilo za vse obiskovalce: KRPICA ZA ČIŠČENJE

Ob prihodu v Optiko center vam samo danes, 30. 7., nudijo brezplačno krpico za čiščenje. Pohitite in si zagotovite svojo. Zaloge so omejene!

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki