fbpx
E-UTRIP
Kočevska rezidenca
Aktualno Gospodarstvo Kočevje

V Kočevju pospešeno poteka gradnja 76 stanovanj za Stanovanjski sklad RS

»Vesel sem, da je Stanovanjski sklad RS z investitorjem MM SVTK, družbo za signalnovarnostne in telekomunikacijske naprave, sklenil prodajno pogodbo za nakup 76 stanovanj s pripadajočimi parkirnimi mesti, ki bodo končana junija 2021,« je o gradnji stanovanj v Kočevju povedal mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada.

»Navdušen sem, da ponovno sodelujemo s Stanovanjskim skladom RS, saj v gradnjo najemnih stanovanj že dolgo ni bilo investicije. Za občino Kočevje je ta gradnja zelo pomembna, saj se gospodarsko uspešno razvijamo, stanovanj pa primanjkuje. Verjamem, da bo 76 novih enot veliko olajšanje vsem, ki danes še ne dostopajo do svoje nepremičnine. Na občini si tudi želimo vzpostaviti t. i. kadrovska stanovanja, saj marsikdo zaradi službe išče svoje bivališče v Kočevju. Zato bo trenutna gradnja razbremenila tudi ta problem. Kot tretje pa naj poudarim, da gradnja stanovanj dobro vpliva tudi na samo podobo mesta, saj nosi sociološko-psihološki vidik. Nove enote kažejo na to, da rastemo, se razvijamo. Res smo zadovoljni, da nas je Stanovanjski sklad RS izbral za partnerja,« je poudaril dr. Vladimir Prebilič, župan občine Kočevje.

Gradbišče so si med drugim ogledali kočevski župan dr. Vladimir Prebilič.

»Dela na projektu Kočevska rezidenca kljub začasni prekinitvi zaradi epidemije koronavirusa potekajo po prvotno zastavljenem terminskem planu. Dela načrtujemo zaključiti še v tem letu. V začetku novega leta želimo pridobiti uporabno dovoljenje, kljub temu, da je dogovorjen rok konec junija 2021. Trenutno se zaključujejo gradbena dela, hkrati pa se že intenzivno izvajajo vsa obrtna in inštalacijska dela ter dela na zunanji ureditvi,« je pojasnil Blaž Miklavčič, direktor podjetja GH Holding, ki je izvajalec gradbenih del.

Za gradnjo je bilo investitorju že v letu 2007 izdano gradbeno dovoljenje za izgradnjo petih stanovanjskih blokov, od katerih sta bila blok C in vila bloka 1 in 2 dokončana že v letu 2010. Prodajalec nadaljuje gradnjo objektov A in B v delno izvedenem kompleksu Kočevska rezidenca, v katerih se nahajajo stanovanja, ki jih je kupil Stanovanjski sklad RS. Sklop stanovanjskih blokov ima skupno klet, nad katero bo med objekti ploščad. Etažnost objektov je P+4, v kleti se nahajajo vsa parkirna mesta in shrambe ter strojnice za potrebe stanovalcev.

»Gradnja se, kljub izbruhu pandemije in omejitvenim ukrepom, v veliki meri odvija skladno s predvideno dinamiko. Po preučitvi neugodnega vpliva slabega vremena na kakovost gradnje, ki je osnovna prioriteta izvajalca del, je bil potreben manjši rebalans terminskega načrta zaradi neugodnih vremenskih okoliščin med letošnjo gradbeno sezono,« je dodal mag. Črtomir Remec.

Stanovanja bodo predvidoma dokončana v mesecu juniju 2021, najemnikom Stanovanjskega sklada RS pa bodo na voljo v drugi polovici prihodnjega leta.

Stanovanjski sklad RS bo v letošnjem letu preko Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj kupil še 65 stanovanj, in sicer 20 v Slovenj Gradcu, 19 v Mežici, po 10 v Radencih in Gornji Radgoni in 6 v Brežicah.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki