fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Politika Starševstvo

Od danes so učenci in dijaki iz socialno ogroženih družin deležni toplega obroka

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v času pouka na daljavo omogoča organizirano zagotavljanje toplega obroka za otroke iz socialno ogroženih družin. To je v velja vo stopilo z današnjim dnem, 9. 11., ter bo obveljalo ves čas poteka izobraževanja na daljavo.

Kdo je upravičen?

Do toplega obroka, ki ga organizirano ponujajo iz osnovnih in srednjih šol, so upravičeni učenci in dijaki, katerih povprečni mesečni dohodek na družinskega člana ne presega 382,82 evra (do 3. dohodkovnega razreda na podlagi odločbe o otroškem dodatku, oz. so 2. dohodkovnega razreda na podlagi odločbe o štipendiji). Brezplačni topli obrok pa pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniških družinah.

Danes iz osnovnih in srednjih šol aktivno kličejo vse starše, katerih otrok je upravičen do brezplačnega toplega obroka, ter preverjajo stanje in potrebo po le-tem. V kolikor je tudi vaš otrok upravičen in klica niste prejeli, sami kontaktirajte tajništvo šole ter uredite vse potrebno.

Pozivi po organiziranem toplem obroku so se vrstili že v času spomladanskega vala koronavirusa, vendar takrat slednje ni bilo urejeno. Aktivni klici na pomoč otrok iz socoialno ogroženih družin so bili glasni tudi tokrat. Na srečo jim je ministrstvo prisluhnilo ter sprejelo odločitev, ki bo prihranila marsikatero skrb in stisko tako staršev kot otrok.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki