fbpx
E-UTRIP
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Andromeda: Štirje mladi kočevski DJ-ji, ki vas popeljejo v galaksijo

V začetku maja so v Bazi 13 poskrbeli za vse ljubitelje elektronske glasbe. Za mešalko so se zvrstili DJ Soniks, duo Whoiswho in štirje mladi kočevski DJ-ji, ki ustvarjajo pod imenom Andromeda.

Vsi, ki so navdušeni nad elektronskimi ritmi, so zabavo komaj čakali, saj menijo, da je premalo zabav s takšno glasbeno podlago.

Bazo 13 so zavzeli predvsem predstavniki mlajše generacije, ki so uživali pod taktirko DJ Soniksa, ki je iz Bele Krajine v Kočevje prinesel kombinacijo house glasbe, tech house ritmov in deep techna.

Duo Whoiswho pa sta bazo oboževalcev popeljala v globoke vode deep house in progressive house glasbe.

Največje podpore pa so bili deležni lokalni ustvarjalci elektronskih ritmov. Vzdušje se je stopnjevalo in bilo je očitno, da si mladi želijo več takšnih zabav, ki so pogosto rezervirane predvsem za večja mesta.

Kočevski kvartet Andromeda je dokaz, da elektronska glasba dobro uspeva tudi izven večjih središč.

In kdo sestavlja Andromedo?

Andromeda sestavljajo štirje domačini, ki s svojimi ritmi poslušalce odpeljejo v drugo galaksijo. Tadej Mikulič, ki nastopa pod umetniškim imenom HejTadej, je z elektronsko glasbo povezan že odkar pomni. “Tudi starši so bili poleg drugih žanrov vedno navdušeni nad elektroniko (Kraftwerk, Miha Kralj, itd.). Vedno sem imel občutek, da lahko razumem občinstvo in ustrezam večini,” nam je zaupal sogovornik. Pomagal mu je posluh in odprtost tudi za druge zvrsti, kot so rock, hip-hop, rap, soul in podobno, saj je razumel glasbo in njen vpliv na ljudi, dodaja.

Tadej Mikulič.

“S člani skupine Andromeda smo dobri prijatelji že več let. Skupaj rastemo in si delimo znanja. Odkrili smo svoj edinstven slog, ki smo ga slišali v klubu K4 in opazili, da ni dovolj prepoznan širši množici. V pravem okolju in med pravimi ljudmi je nekaj res posebnega. Publiki želimo prikazati tudi bolj “underground” stran elektronike in klubske scene.”

Hej Tadej meni, da je glasbena scena v Kočevju še vedno v povojih in da je zanimanje za to zvrst premajhno.

Ob Tadeju pa stojita duo b2b, ki ga sestavljata Tian Koritnik in Nejc Makoter. Fanta sta ugotovila, da ju druži podoben stil in se odločila za sodelovanje. “Prevzema naju underground house scena, svojo prvo motivacijo pa sva dobila v slavnem slovenskem klubu K4,” sta ponosna. Njun set povezuje vse od house ritmov do elektro zvokov. Glede izbire ritmov sta zelo striktna in sestavita set tako, da pripoveduje določeno glasbeno zgodbo.

Andromeda ni popolna brez DJ Spuzzija. Blaž Erjavec Dobolšek je osredotočen na mešanje minimal deep house glasbe. Aktiven je že dve leti in v tem času je pridobil izkušnje ter izpopolnil svoj edinstven slog. Njegovi seti so znani po elegantnih minimalnih ritmih, globokih basih in subtilnih melodijah, ki ustvarjajo vzdušje, ki poslušalce popelje v globoko plesno izkušnjo. S svojim natančnim mešanjem in znanjem ustvarja nepozabne glasbene trenutke na svojih nastopih.

Blaž Erjavec Dobolšek.

Fantje, ki so se poimenovali po ozvezdju, s svojo strastjo do glasbe navdušujejo občinstvo in ustvarjajo edinstveno vzdušje na plesiščih. Andromeda je bila v grški mitologiji lepa princesa, ki jo je usoda priklenila na kamen in jo naredila za žrtev morske pošasti. Fantje se ne dajo in ne vdajo, kljub temu, da je zanimanje za elektronsko sceno v Kočevju relativno majhno, nadaljujejo z mešanjem glasbe.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki