fbpx
E-UTRIP
Aktualno Brez kategorije Izpostavljeno

Kdaj se bo odprlo drsališče v Kočevju?

Slabo vreme je zagodlo tudi drsališču v Kočevju. Na Občini pojasnjujejo, da so zaradi neugodnih vremenskih razmer potrebovali več časa za sestavo konstrukcije drsališča in postavitev hladilne napeljave. Po priklopu in testnem zagonu sistema hlajenja so se pojavile nekatere napake, ki jih trenutno odpravljajo.

Zaradi starosti celotnega sistema so se pokvarili nekateri elektronski elementi, in potrebno bo tudi dopolniti cisterno hladilnega plina. Ob tem dodajajo, da intenzivno delajo na odpravljanju napak in da bo za popolno vzpostavitev drsališča potrebnih še nekaj dni. Nato sledi priprava ledu, ki bo trajala vsaj 3 dni. Več informacij bo znanih v prihodnjem tednu.

Novosti

Občina je v dogovoru z Zavodom Kočevsko, ki naj bi ob drsališču postavil prikolico za pripravo in strežbo toplih napitkov.

Kljub enormnim stroškom vzdrževanja ledenih površin so na Občini Kočevje zagotovili, da niso dvignili cen drsanja. Novost pa je, da je drsanje za organizirane skupine v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah (v času pouka) brezplačno.

Cene za posameznike:

–             Otroci in šolska mladina: 1€/ uro

–             Odrasli: 1,5€/uro

–             Izposoja drsalk, organizirane skupine VVZ, OŠ in SŠ: 0,50€

–             Izposoja drsalk, otroci: 1 €

–             Izposoja drsalk, odrasli: 1,5€

Drsališče bo obratovalo najmanj do konca januarja. Oziroma odvisno od temperatur.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki