fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Narava & zdravje

Pločevinasto streho neslo več metrov

Okoli desete ure zvečer je prišlo do nekajminutnega neurja, ki je povzročilo precejšnjo škodo v občinah Ribnica in Sodražica. Prav tako so poročali o škodi v Loškem Potoku in Velikih Laščah, kjer je padala tudi toča.

Orkanski veter je kot za stavo ruval ulična drevesa in drevesa v parku, največ jih je padlo za zidovi ribniškega gradu. Veter je obračal zabojnike za smeti, gostinske mize in stole. Številne stanovanjske in gospodarske stavbe v Sodražici in Ribnici so utrpele poškodbe na strehah, kjer je veter razkril kritino.

Podjetje Fragmat v Sodražici je bilo prizadeto, saj je veter odnesel dobršen del pločevinaste strehe na zelenico. Podobno se je zgodilo tudi na pošti v Ribnici, kjer je močan veter odtrgal pločevinasto streho in jo odnesel približno dvajset metrov stran, kjer so bili parkirani avtomobili, ki so bili prav tako poškodovani. Tudi podjetje Inles je utrpelo škodo, kjer je razkrilo streho.

Posledice neurja so v Ribnici povzročile prekinitev električne energije za večji del mesta, ki je trajala slabo uro. Gasilci so bili aktivno vključeni v odpravljanje posledic neurja in so posredovali v več kot 40 primerih. Pomagali so celo noč, da bi sanirali škodo in zagotovili varnost lokalnega prebivalstva. Na terenu so tudi danes.

 (mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki