fbpx
E-UTRIP
Aktualno

Bliža se akcija Pomladimo gozdove

Podjetje Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG) to soboto 25. marca organizira že 4. vseslovensko prostovoljsko akcijo sadnje dreves POMLADIMO GOZDOVE 2023. Tradicionalna delovna akcija bo na vseh petih lokacijah potekala od 9.00 do okoli 12.00. 

Sadnjo mladih dreves bomo izvajali na Kočevskem v bližini vasi Polom, nad Lovrencem na Pohorju, v Smrečju pri Bohorju in v Mošah pri Medvodah. Posadili bomo okoli 6.000 sadik različnih drevesnih vrst. V bližini Renč na Goriškem Krasu pa bomo na površini, ki jo je prizadel lanski veliki požar, poleg sadnje drevesnih sadik še posejali 24 kilogramov semen različnih drevesnih vrst. Odziv prostovoljcev je za lokaciji v Medvodah in Renčah presegel pričakovanja, medtem ko bi bili na lokacijah na Lovrencu na Pohorju, na Kočevskem in na Bohorju veseli še kakšne pomoči pri sadnji.

Obveščamo vas, da se bo akcije Pomladimo gozdove 2023 v Renčah udeležil tudi predsednik vlade dr. Robert Golob, ki ga na lokaciji delovne akcije pričakujemo ob 9.15.

Vremenska napoved nam sicer ni najbolj naklonjena, ampak v tem trenutku ne načrtujemo preložitve dogodka. Ali kot bi rekli gozdarji: za delo v gozdu ni slabega vremena, je samo slaba oprema! Odločitev o morebitni preložitvi bo po posvetu z vremenoslovci sprejeta v četrtek  23. marca, o čemer boste nemudoma obveščeni.

Podrobnejše informacije o lokacijah in poteku akcije so objavljene na spletni strani SiDG, na povezavi: https://www.sidg.si/index.php/medijsko-sredisce/akcija-pomladimo-gozdove-2023Za vsako od lokacij so na spletni strani objavljene tudi koordinate zbirnega mesta. 

Vabimo vas, da se nam pridružite na akciji Pomladimo gozdove 2023.

TEKST: SiDG.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki