fbpx
E-UTRIP
Featured Kronika Policijska poročila

Nove podrobnosti! Vozniku cisterne zaradi alkoholiziranosti odvzeli izpit že dan prej!

Včeraj, nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni, da je voznik tovornega vozila s pripeto cisterno v kraju Breg pri Ribnici trčil v prometne znake ob cesti in odpeljal naprej. Policisti so ugotovili, da je voznik (drž. Ukrajine) s tovornim vozilom (z reg.označbami Poljske) zaradi neprilagojene hitrosti z zadnjim delom cisterne trčil v prometne znake, ograjo in kamniti zid v ovinku ob cesti.

V nesreči je na cisterni tudi razneslo pnevmatiko, vendar je voznik svoje vijuganje nadaljeval v smeri Ljubljane.

Nekaj pred 15. uro smo bili nato obveščeni, da je tovorno vozilo na travnati površini ob glavni cesti med Rašico in Turjakom. Ugotovljeno je bilo, da je isti voznik tovornjaka zapeljal na makadamsko izogibališče ob cesti, na koncu tega trčil v drevo, nato pa vožnjo nadaljeval po travniku. Ker zaradi
teže vozila ni mogel več speljati na cesto je obstal na travniku, kjer so ga nato izsledili policisti. Voznik se v nesrečah ni poškodoval, v cisterni pa ni prevažal nevarnih snovi.

Z voznikom so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,36 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Da pa ima voznik na tem področju že izkušnje  pa je potrdilo dejstvo, da pri sebi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, saj so mu ga prejšnji dan zaradi vožnje pod vplivom alkohola
odvzeli nemški varnostni organi. Voznik je bil pridržan in predan v obravnavo sodniku za prekrške, ki mu je že izrekel visoko denarno kazen.

Ogled obeh krajev prometne nesreče in same okoliščine so pokazale, da so zgolj sreča in reakcije nekaterih voznikov botrovale temu, da ni prišlo do hujše prometne nesreče. Zahvaljujemo se vsem občanom, ki so omenjeno vožnjo opazili in nas o tem obvestili.

Alkohol ne sodi za volan! Pa ni važno ali vozite kolo, avto, kamion ali avion… ne počnite tega, če ste uživali alkoholne pijače! Posledice namreč niso le denarne kazni in odvzeto vozniško dovoljenje, ampak so tovrstna dejanja tudi razlog za velike tragedije, ki pustijo pečat za vse življenje tako na udeležencih kot povzročiteljih prometnih nesreč.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki