fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Šport

Nepremagljivi kočevski odbojkarji

Članska ekipa Odbojkarskega kluba Kočevje v letošnji sezoni navdušuje v tretji slovenski odbojkarski ligi. Po šestih odigranih srečanjih so varovanci domačega stratega Aleša Drobniča osamljeni na vrhu ligaške razpredelnice. Še več, beležijo celo stoodstotni izkupiček, saj so premagali vse svoje dosedanje tekmece. Kot zadnja v tem izjemnem nizu je v soboto v domači dvorani OŠ Zbora odposlancev, ki ostaja neosvojiva trdnjava, padla ekipa Korvolley iz Mislinje. Kočevci so Korošce odpravili s 3:1 v nizih.

Zaključek prvega niza se je favoriziranim domačinom sicer ponesrečil in so ga po preobratu dobili gostje. V nadaljevanju pa se je moštvo, ki mu na igrišču poveljuje ta hip nedvomno najboljši kočevski odbojkar Sergej Drobnič, zbralo in pokazalo svojo prepoznavno igro. Igro, ki je preprosto na previsokem kakovostnem nivoju za ostale ekipe v tem rangu tekmovanja. Kočevci so začeli kontrolirati potek srečanja, diktirno palico v točkah so imeli trdno v svojih rokah in so preostale tri nize dobili brez večjih težav. »V drugem nizu smo začeli bolje servirati, tudi naš obrambni blok je posledično veliko lažje deloval. Začeli smo prevladovati v polju in razlika je naraščala. Ko smo pokazali pravo igro, se je videla očitna razlika v kakovosti v našo prid,« je razloge za preobrat svoje ekipe strnil domači trener.

Blestijo mladi domači fantje

 Odbojka je na Kočevskem vedno imela svoje mesto v srcih tukajšnjih ljubiteljev športa. Čeprav ta nikoli ni, in verjetno tudi ne bo, dosegla priljubljenosti ter množičnosti nogometa in košarke, je Odbojkarski klub Kočevje vselej znal izbrusiti številne mlade bisere. Tudi današnjo zasedbo, ki kraljuje v tretjeligaški državni konkurenci, sestavljajo izključno mladi domači odbojkarji. »Vsi odbojkarji so vzgojeni pri našem klubu. Gre za zelo mlado ekipo, ki jo v veliki meri sestavljajo fantje, stari 16 ali 17 let. V svojih vrstah imamo enega mladinskega in enega kadetskega reprezentanta Slovenije, še dva naša igralca sta bila na širšem seznamu kadetske reprezentance. Na njihov razvoj smo izjemno ponosni, seveda pa obstaja nevarnost, da nam jih bodo »speljali« večji klubi iz prve ali druge slovenske lige,« sestavo letošnje nepremagljive kočevske ekipe opiše njen uspešni trener Drobnič.

Kmalu tudi članski reprezentant(i)?

 Ob takšnem razpletu sezone so cilji kočevskega kluba seveda najvišji mogoči – preboj v višji, drugoligaški kakovostni razred slovenske odbojke. Tudi, če se ta slučajno letos še ne bo posrečil, pa je prihodnost kočevske odbojke svetla, kot še nikdar. Že dejstvo, da za kočevsko ekipo starejših dečkov redno nastopa kar 16 nadobudnih odbojkarjev, ki so popolnoma predani svojemu športu in željni napredka, pove vse in še več o tem, kako priljubljena in kakovostna je odbojka v našem mestu. Na vprašanje, ali lahko kočevska odbojka ustvari tudi slovenskega članskega reprezentanta, edini dozdajšnji kočevski reprezentant Aleš Drobnič odgovarja: »Zagotovo obstaja potencial za to. Žal pa pri izboru 14 najboljših odbojkarjev v državi ne odloča vedno samo kakovost igralca, pač pa se morajo poklopiti številni dejavniki. Če se bodo naši igralci še naprej izkazovali na kadetskem in mladinskem nivoju, zagotovo kateremu od njih lahko uspe tudi preboj na najvišjem nivoju. Ob zgodovinskih uspehih slovenske reprezentance pa ni potrebno izgubljati besed o tem, kako huda je konkurenca.«

Izidor Volf

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki