fbpx
E-UTRIP
FOTO: Osebni arhiv.
Aktualno LOKALNE VOLITVE 2022

Je Grega Mavrin največje presenečenje lokalnih volitev?

Včeraj je svoj glas za župana oddalo 5.935 občanov Kočevja, med volilnimi lističi je bilo sicer 42 neveljavnih glasovnic. Kandidatu za župana Vladimirju Prebiliču so občani zaupali 4.122 glasov. Največje presenečenje teh volitev je bil županski kandidat Grega Mavrin, ki je kandidiral s podporo Slovenske nacionalne stranke.

Kot je razvidno iz podatkov Državne volilne komisije, je levji delež glasov (69,95 %) pripadel aktualnemu županu.

Ostale glasove so si porazdelili (po vrstnem redu izida glasovanja) Janko Veber (Sloga), Robert Tomazin (SDS), Peter Ješelnik (SD). Z 230 glasovi podpore je nato sledil Grega Mavrin. Mavrin sicer vidnih izkušenj v politiki do sedaj ni imel.

Na soočenjih, ki smo jih organizirali preteklo sredo, je nase opozoril s številnimi replikami. Kot član SNS, se debate o romski problematiki ni loteval v stilu stranke. Izpostavil je odsotnost pediatra v Zdravstvenem domu Kočevje in aktualnega župana izzval z vprašanjem o želji po zasedanju številnih funkcij.

“Jaz sem dokaz, da tudi navadni državljani lahko odločamo o spremembah in da jih lahko delamo,” nam je sporočil po volitvah.

Grega Mavrin je na volišča letos privabil več volivcev, kot Alenka Jelenovič, ki je SNS zastopala leta 2018. SNS v občinskem svetu sicer ni dobila mandata, vendar je na letošnjih volitvah dobila večjo podporo, kot na preteklih.

Mavrin je tako za seboj pustil tudi kandidatko vladajoče stranke Renato Turk iz Gibanja Svoboda, ki je prejela 182 glasov. 86 glasov (1,46 %) je prejel Božidar Peteh, NSI.

PREBERITE ŠE:

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki