fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport Zanimivosti & Zabava

Na kolesih Dobrodelno okoli Slovenije

26 kolesarjev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Črne gore (med njimi sta tudi dve dami iz Madžarske in Poljske), se je včeraj zjutraj izpred novomeškega rotovža skozi Belo krajino, Kočevje, Ribnico, Notranjsko in Primorsko podalo na skupinsko petdnevno kolesarjenje okrog Slovenije. Po prevoženih 275 kilometrih in prespani noči jih danes čaka druga izmed petih etap, od Strunjana do Kobarida. V četrtek sledi etapa od Kobarida do Velenja, v petek jih bo pot vodila do Moravskih toplic, zadnja etapa se bo sklenila z vožnjo po Panonski nižini in Posavju, v Češči vasi pri Novem mestu.

Želijo povrniti nasmeh na lica

Dobrodelno Okoli Slovenije (DOS) je naziv projekta, s katerim na vsakem metru in koraku že petič rekreativni kolesarji, pišejo strani svojega poslanstva, to je zbiranje sredstev za nakup koles otrokom iz socialno šibkih družin. »Naša želja je, kar sicer ne dvomimo, da jim skušamo tudi tako povrniti nasmeh na lica,« se je ob daljšem premoru med prvo etapo na dvorišču Rokodelskega centra (RC) v Ribnici za topel in prisrčen sprejem zahvalil idejni oče največjega dobrodelnega kolesarskega dogodka v Sloveniji Damijan Zupi.

Župan Ribnice Samo Pogorelc in Milan Capuder, predstavnik Karitasa, s kolesom, ki bo šel v prave roke. Na desni Damijan Zupi.

Med skupino so tudi trije Ribničani, ki so se dirke udeležili že lani.

»Uf, šlo je dobro. Le, da me je malce ‘vzelo’ navzgor okoli Starega trga ob Kolpi. Družba je prijetna, saj se poznamo že od lani,« je prijateljem razlagal Frenk Andoljšek. Na trobenti jih je spodbujala »tadolgi Levč«.

Pod ribniško zastavo. Z leve: Janez Lovšin, Frenk Šilc, Aleš Turk, Frenk Andoljšek in Nande Šilc

Aleš Turk je dodal, da to pot odlično pozna in da bosta zagotovo druga in tretja etapa najtežji. »Tudi pozimi sem nabiral moč za vzpon na Vršič, kar bo pot med Kobaridom in Velenjem za vse največji izziv. Drugače na poti živimo, kot se temu reče, vsi za enega,« je pred odhodom zbranim pomahal Aleš.

»Se strinjam. Treba bo stisniti zobe od Kobarida proti Velenju, saj pot pelje čez Vršič,« napoveduje Frenk Šilc, ki je pred leti že nastopil na znameniti večji dirki Okoli Slovenije, ko je šlo za boj med kolesarji za čim višje uvrstitve.

Po okusnem priboljšku, ki ga je pripravil že uveljavljeni kulinarični mojster Danijel Vincek, je karavana v dežju odrinila proti Bloški planoti.

(mgć)

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki