fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Novice

O varnosti v občini Velike Lašče

Na območju občine Velike Lašče so se lani, še posebej v drugem delu leta, zgodili številni primeri vlomov in tatvin, pri čemer je bila odzivnost policije prepočasna, saj je trajalo tudi več kot uro, da so prišli na kraj dogodka.

O tem je tekla beseda tudi na zadnji seji občinskega sveta, ko je bil podan predlog, da se Policijsko postajo Ribnica zaprosi za večjo prisotnost v večernih urah, tudi v odročnih krajih, kjer živijo starejši in samski, ki so bili tarča vlomilcev.

Ti znajo s svojim leporečjem prepričati svoje žrtve, nato pa se drzno lotijo tatvin in uničevanja premoženja. Pri varnosti lahko občani sami storijo največ, je dejal župan Matjaž Hočevar, in občane pozval, naj o vsaki sumljivi stvari, osebi ali dejanju takoj obvestijo policijo v Ribnici ali na številko 113. »To je prvi korak, da se lažje izsledi storilca kaznivega dejanja, preden se odzove policija,« je dodal župan.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki