fbpx
E-UTRIP
Psoglavc Zlata Rudolfa pod kostanjevimi drevesi.
Featured Novice Občina

Psoglavc našel svoj »mir« v parku pod kostanji

V popravljenem proračunu občine Sodražica za tekoče leto je vključen tudi projekt Sprehod skozi naše trge, ki je usmerjen v oblikovanje turističnega produkta in izobraževanje za turističnega vodiča. V njem – poleg sodraške – sodelujeta še občini Loški Potok in Velike Lašče ter Mladinski klub Sodražica.

Vsaka lokalna skupnost bo uredila za enodnevne izlete prepoznavne povezovalne točke, občina Sodražica pa je že obnovila kostanjev drevored nasproti Zdravstvene postaje.

Ob krošnjah stoletnih dreves (no, enega izmed poškodovanih so odstranili in bodo kmalu – tudi namesto odstranjenih drogov za električno napeljavo in telekomunikacije – zasadil nekaj novih), so postavili manjši park z igrali, uredili površine za pešce in prireditveni prostor, na katerem bodo člani Mladinskega kluba predstavljali tukajšnje posebnosti oziroma zanimivosti.

»Gradbena dela z asfaltiranjem parkirišča so zaključena, tudi zasaditev z manjšimi drevesi in grmovjem ter zatravljene okolice. Do predvidoma septembra, ko bomo park uradno odprli, bo treba postoriti še nekaj manjših del ter pridobiti uporabno dovoljenje,« je dejal sodraški župan, Blaž Milavec.

Parkovno površino je poživela tudi kamnita skulptura Psoglavca, delo akademskega kiparja Zlata Rudolfa, ki so jo pred leti postavili ob prenovi trga 25. maja, postavitev na trgu pa marsikom ni bil povšeči. Zdaj je svoj »mir« našel pod kostanjevimi drevesi.

Celoten projekt Sprehod skozi naše trge je vreden okoli 110 tisoč evrov, okli 80 tisoč evrov pa so tri občine pridobile iz Lokalne akcijske skupine LAS.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki