fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Gospodarstvo & Politika

Z glasbeno pravljico proslavili še eno uspešno leto

Vsako leto se na začetku decembra v mestih prižgejo lučke, domove obišče sv. Miklavž, v Slovenski filharmoniji pa zadonijo omamne note že tradicionalne Inothermove Večerne serenade. Tudi letos so se pri podjetju s to glasbeno poslastico želeli zahvaliti najbolj ključnim členom svoje uspešne zgodbe: zaposlenim, njihovim družinam ter sodelavcem, poslovnim partnerjem in prijateljem.

Pod umetniškim vodstvom Janeza Podleska in v spremljavi Komornega godalnega orkestra Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani sta poslušalce popolnoma navdušili sopranistka Sabina Cvilak in pianistka Adriana Magdovski. Vrhunski glasbeni program »samih biserov«, kot jih je poimenoval Podlesek, je povezovala vedno očarljiva Bernarda Žarn.

Na hladen sobotni decembrski večer je Komorni orkester Akademije za glasbo poslušalce hitro ogrel z znamenito in živahno Serenado št. 13, ki je znana predvsem pod imenom Mala nočna glasba Wolfganga Amadeusa Mozarta. Janez Podlesek se nam je predstavil tudi kot solist v prelepi Meditaciji iz opere Thias francoskega skladatelja Masseneta.

Program se je nadaljeval z izvedbo treh skladb Richarda Straussa, s katerimi nas je v sanjski svet popeljala Sabina Cvilak. Petje ti »odpre dušo in naredi človeka bolj dostopnega, odprtega ter mu da neko drugo dimenzijo,« je o svoji življenjski ljubezni in strasti povedala glasbenica. Ko je v prekrasnih prostorih Slovenske filharmonije zadonel njen čudovit glas, smo se z njo takoj strinjali. Pričarala je čarobno razpoloženje z občutljivo, a prefinjeno interpretacijo. Za letošnje praznike je vsem zaželela, »da se svet spet malce umiri in najde lepoto.« In glasba je mesto, kjer se lepota in mir vedno najdeta.

Njenemu žametnemu glasu se je na sredini programa na klavirju pridružila izjemna pianistka in pedagoginja Adriana Magdovski, ki živi in deluje v Mariboru. Skupaj sta postregli z nepozabnimi slovenskimi klasikami, kot so Ciciban cicifuj, Če na poljane rosa pade, Cveti, cveti rožica in Mesec v izbi.

Glasbeni del večera se je sklenil praznično s Händlovo Pusti me jokati iz opere Rinaldo in Sveto nočjo Franca Ksaverja Gruberja v izvedbi Sabine Cvilak in Komornega godalnega orkestra Akademije za glasbo.

Večer se je zaključil ob kozarčku žlahtne penine, s katerim so prijatelji Inotherma nazdravili uspešnemu letu, ki nas zapušča in si zaželeli vse dobro v tistem, ki prihaja.

Uspeha polno, srečno, srčno in navdihujoče leto pa pri podjetju Inotherm želijo tudi vam vsem, dragi bralci, prijatelji, sodelavci in ljubitelji glasbe.

Naj bo vaša prihodnost mirna, varna in svetla, obenem pa vznemirljiva ter ljubezni in upanja polna.

Vesele praznike in vse dobro v 2024!

*plačljiva objava*

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki