fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Kočevje Novice

Robert Latin nastopa pomembno funkcijo na Ministrstvu za infrastrukturo

Ministrica za infrastrukturo je na redni seji vlade predlagala Vladi Republike Slovenije, da z dnem 1. 6. 2024 za vršilca dolžnosti direktorja Direktorata za letalski in pomorski promet v Ministrstvu za infrastrukturo imenuje Roberta Latina, in sicer do imenovanja generalnega direktorja Direktorata za letalski in pomorski promet po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 30. 11. 2024.

Zakon o javnih uslužbencih (ZJU) določa, da generalne sekretarje in generalne direktorje v ministrstvih, direktorje organov v sestavi ministrstev in direktorje vladnih služb imenuje vlada na predlog ministra oziroma funkcionarja, ki mu je direktor vladne službe odgovoren.

V devetem odstavku 83. člena ZJU je določeno, da lahko v času od sprožitve natečajnega postopka do imenovanja novega uradnika na položaj generalnega direktorja v ministrstvu brez javnega natečaja, največ šest mesecev naloge na tem položaju opravlja vršilec dolžnosti. Za vršilca dolžnosti je brez javnega natečaja lahko imenovana oseba, ki izpolnjuje predpisane pogoje.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki