fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Srečelov za Zalo

Za nami je mesec, ki je marsikaterega izmed nas napolnil z občutkom solidarnosti, pozitivnostjo in vero v dobro. 18.10. 2023 se je namreč v KCK in avli naše šole odvil prav poseben dogodek oziroma kar dva. V sklopu tradicionalne prireditve Pozdrav otrokom, ki jo KUD Jazbec in partnerji v sodelovanju s kočevskimi šolami že vrsto let organizira v času tedna otroka, je naša šola v sodelovanju s KUD Jazbec in partnerji organizirala dobrodelni srečelov za našo učenko Zalo, ki se še čisto na začetku svojega življenja že drugič bori z zahrbtno boleznijo. Tokrat so se šole odpovedale vsakoletnemu »darilu« KUD-a in prispevek namenile za Zalo.

Ker pa smo si želeli, da bi zbrali čim več sredstev, smo tokrat ob prireditvi izvedli tudi srečelov. Z dobrim namenom, v duhu solidarnosti in želji po pomoči Zali in njeni družini, smo v zadnjem mesecu prostovoljci (med njimi učenci prostovoljci OŠ Zbora odposlancev in OŠ Ob Rinži) nosili in pošiljali prošnje od vrat do vrat lokalnih in tujih podjetnikov in zbirali dobitke. Na našo prošnjo pri zbiranju dobitkov se je odzvalo zelo veliko število predvsem lokalnih podjetij/ podjetnikov, posameznikov, obrtnikov kot tudi nekaj tujih/zunanjih podjetij. Ne samo, da smo bili deležni pozitivnega odziva, marsikateri donator se je ob darovanju celo zahvalil za našo angažiranost. V času priprav in izvedbe prireditve in srečelova se je tako izkazalo, da je med Kočevci (in tudi drugimi) še kako prisotna srčnost in solidarnost.

Prisrčna hvala vsem, ki ste:

  • se odzvali na našo prošnjo in darovali dobitke za srečelov,
  • obiskali prireditev,
  • z nakupom srečke darovali za Zalo,
  • pomagali pri pridobivanju dobitkov,
  • sodelovali pri pripravi in izvedbi srečelova in prireditve.

Pokazali smo, da skupaj zmoremo veliko, z vašo pomočjo nam je uspelo zbrati lep znesek, ki ga bomo namenili Zali in njeni družini, da jim v zanje težkem obdobju vsaj malo olajšamo življenje. Predvsem pa smo vsi skupaj pokazali, da nam je mar in da v tej zgodbi niso sami.

Anda Jambrovič, OŠ Zbora odposlancev

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki