fbpx
E-UTRIP
FOTO: Gasilska enota Ribnica
Aktualno Društva Ribnica Zanimivosti & Zabava

Ribniški gasilci iz ruševin rešili ujete osebe

Požrtvovalni gasilci so ob naravnih nesrečah eni prvih, ki prihitijo na pomoč. Na srečo rušilnih potresov v naši okolici še ni bilo. A pripravljeni morajo biti na vse. Ribniški gasilci so v “Ideal centru” poustvarili situacijo, kjer je potres delno porušil objekt.

“Kulisa” dobrega starega Ideala je bila pretekli teden mesto vaje, ki so jo izpeljali gasilci Gasilske enote Ribnica. Scenarij vaje je bil, da je prišlo do potresa z delno porušitvijo objekta. Pod ruševinami so ostale ujete osebe,” so sporočili gasilci.

Delno porušen objekt. FOTO: Gasilska enota Ribnica.

Za reševanje so uporabili novo orodje in ob pomoči tronožca in vrvne tehnike rešili ujete osebe. Novo namensko orodje so uporabili tudi za podpiranje podrtih predelnih sten.

Ideal center pa ne upraviči svojega imena in ni primerno mesto za izvajanje vaj. “Vse to je le še en dokaz več, kako zelo potrebujemo nov in sodoben reševalni center, kjer bi lahko vadili in preigravali različne scenarije, ki nas lahko presenetijo v realnosti, ” zaključijo gasilci.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki