fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

V Kočevsko jezero uspešno položili kar 16 m tlačne cevi

Po jesenskem poplavljanju brežine in pomolov ob Kočevskem jezeru so pristojni za vzdrževanje jezera odločno stopili v akcijo in se lotili obnove jezerskega odvodnjavanja vode. Spomnimo, težava je nastala zaradi zamašitve odtokov, položenih na dnu jezera, zaradi česar pretoka spodnjih plasti vode praktično ni bilo. Posledično je stekel proces evtrofikacije, torej odmiranja rastlin na dnu, življenja zaradi pomanjkanja kisika tu ni bilo, o čemer smo poročali v tem prispevku.

Po opravljeni analizi vode so nemudoma pričeli s postopki revitalizacije ter postopoma pričeli z številnimi deli. Pred tednom dni je tako Komunala Kočevje v sodelovanju z Občino Kočevje in Potapljaškim društvom Ponirek v Kočevsko jezero položila kar 16 m tlačne cevi, ki bo poskrbela za odtekanje odvečne vode iz spodnjih plasti jezera. Še malo in Kočevsko jezero bo zaživelo tudi v najglobjih plasteh, da ne omenjamo vode, ki bo odslej še bolj kvalitetna.

M.K.

(Foto: Komunala Kočevje)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki