fbpx
E-UTRIP
V ponedeljek bo v šolah spet živahno.
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

Največ opozoril glede nošenja mask pri sedmošolcih in osmošolcih

»Še en teden je za nami, z manjšimi in večjimi izzivi. Smo pod pritiskom prisotnosti virusa in to se pozna tudi pri našem delu,« pravi Peter Pirc, ravnatelj OŠ Zbora Odposlancev.

Sporoča, da so v tem tednu bili v karanteni kar trije oddelki, ki pa se v ponedeljek že vračajo v šolo in zaenkrat kaže, da bodo na ta dan v šoli prav vsi oddelki.

Glede aktualnih okužb pa pravi, da imajo trenutno potrjeno aktivne pri petih učencih in ravno tolikih delavcih šole. V ponedeljek ugašata že pri dveh delavcih šole. Cepljenih delavcev na šoli je 44, kar predstavlja 61 % vseh delavcev.

O tem, kdo obvezne zaščitne ukrepe, torej nošnjo mask, najmanj upošteva, pa razkriva, da so to največkrat sedmošolci in osmošolci. »Starše zato lepo prosim, da se z otroki večkrat pogovorijo, zakaj so tako pomembne zaščitne maske in kako jih je potrebno nositi, ker tu izvajamo največ opozoril,« dodaja.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki