fbpx
E-UTRIP
Pravni nasvet Izpostavljeno

Prometna nesreča – kako ravnati?

Kakšen občutek vas spreleti ob besedi prometna nesreča? Zagotovo ne zgolj eden. Gre za niz neprijetnih občutkov: panika, tesnoba, bolečina, zmeda … Prometna nesreča je neizogiben del mobilnosti. Kot največje odškodninsko podjetje v Sloveniji, poraVnava d. o. o., vam svetujemo, kako ravnati ob prometni nesreči, da bo vaša odškodnina kar se da visoka. Takoj, ko le lahko, nas po prometni nesreči pokličite na brezplačno številko 080 13 14. V naših poslovalnicah letno obravnavamo več kot 1000 primerov prometnih nesreč in uspešno pridobljenih odškodnin. V Kočevju nas lahko obiščete na Ljubljanski cesti 17.

Po zadnjih dostopnih podatkih Statističnega urada Republike Slovenije je prebivalec Slovenije opravil 2,2 poti na dan. Več kot dve tretjini poti je bilo opravljenih z avtomobilom, 3 % pa z javnimi prevoznimi sredstvi. Z avtomobili je bilo prevoženih 85 % vseh razdalj poti, z javnimi prevoznimi sredstvi pa 5 %.

mobilnost
Mobilnost

In kot smo že omenili v uvodu, nesreče so žal del naše mobilnosti. Policisti so na slovenskih cestah v letu 2023 obravnavali 19.780 evidentiranih prometnih nesreč oz. 6 % več kot v letu 2022, za pol odstotka se je povečalo število prometnih nesreč s telesnimi poškodbami in smrtjo.

Prometna nesreča: Z izkušenimi pravniki do visoke odškodnine

Če ste kdaj doživeli prometno nesrečo, približno veste, kako nemočno se počutite v tistem trenutku. In takrat se morate zanesti na osebo, ki ve, kako ravnati v primeru prometne nesreče. Strokovnjaki odškodninskega podjetja poraVnava d. o. o. vas bomo vodili skozi celotno obdobje tega vašega stresnega dela življenja.

Pojdimo po vrsti! Zgodila se vam je prometna nesreča. V prvi vrsti zavarujte kraj nesreče, sebe in vaše morebitne sopotnike. Pokličite pomoč zdravstvene službe in policije, tudi če vas prepričujejo, da policije ne vpletate. Za pridobivanje odškodnine je namreč pomembno, da zberete čim več dokumentacije v povezavi z nesrečo. Fotografirajte mesto nesreče, vozilo in morebitne vidne poškodbe.

prometna nesreča poraVnava

Če le lahko, pokličite našo brezplačno telefonsko številko 080 13 14, kjer vam bodo naši strokovnjaki, ki so za vas dosegljivi 24 ur na dan, pojasnili, kako postopati.

Naši svetovalci vas bodo napotili na zdravniški pregled. Pregled na urgenci ali pri osebnem zdravniku je nujen pri procesu pridobivanja odškodnine. In čeprav se vam morda vaše poškodbe ne zdijo resne – obiščite zdravnika!

Naši svetovalci vas bodo napotili na zdravniški pregled. Pregled na urgenci ali pri osebnem zdravniku je nujen pri procesu pridobivanja odškodnine. In čeprav se vam morda vaše poškodbe ne zdijo resne – obiščite zdravnika!

Takoj po nesreči vas namreč ščiti adrenalin, nimate občutka, da vas boli. Že v nekaj urah po nesreči, ko ta naravna zaščita telesa popusti, bolečina preplavi telo. Zato – ne glede na vse – obiščite zdravnika. Vztrajajte pri temeljitem pregledu, natančno opišite bolečino in pokažite vse spremembe na telesu, ki so se zgodile ob nesreči.

Verjamemo, da ob nesreči najprej pomislite na svoje zdravje in na to, kako bi se lahko čimprej vrnili v normalno življenje. A dejstvo je, da se vam je zgodila nesreča in da vam zaradi tega pripada primerna odškodnina.

Višina odškodnine sloni na prvem izvidu in celotnem poteku zdravljenja, zato ob pregledu res izpostavite vse. Če boste tekom zdravljenja napoteni k specialistom, poudarite, da so vaše težave posledica prometne nesreče.

prometna nesreča poraVnava (2)

Prometna nesreča je stresna situacija ob kateri potrebujete pomoč nekoga, ki razmišlja s trezno glavo. V podjetju poraVnava d. o. o. so zaposleni odškodninski pravniki in na podlagi dolgoletnih izkušenj vedo, kaj vse mora vsebovati odškodninski zahtevek, da bo odškodnina kar se da visoka.

Ko se vam pripeti prometna nesreča, se obrnite na naše odškodninsko podjetje. Letno obravnavamo več kot tisoč primerov odškodnin ob prometni nesreči in smo največje odškodninsko podjetje v Sloveniji. Najdete nas na devetih lokacijah po celotni Sloveniji.

V Kočevju imamo prostore na Ljubljanski cesti 17. Obiščete nas lahko od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro. Za vas pa smo dosegljivi vsak dan, 24 ur na dan na telefonski številki 080 13 14.

prometna nesreča poraVnava (1)

Nesreča ne počiva! Je pa dobro, da hitro reagirate tudi vi! Ko se vam pripeti prometna nesreča, nas pokličite. Svetovali vam bomo, kako ravnati in vas spremljali vse od dneva vaše nesreče do dneva, ko boste prejeli primerno odškodnino.

Več o podjetju poraVnava si TUKAJ.

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki