fbpx
E-UTRIP
FOTO: Pixells.
Aktualno

Iz jame pri Jelen brdu rešili poškodovanega jamarja

Jamarskim reševalcem je iz jame pri Jelen brdu na Kočevskem uspelo rešiti poškodovanega jamarja. Reševanje je potekalo več kot odlično, je ocenil vodja jamarske reševalne službe Walter Zakrajšek. Poškodovanec se že nahaja v vozilu nujne medicinske pomoči, nedavno je v spremstvu reševalcev sam prišel peš po strmem bregu od vhoda v jamo, je pojasnil.

V izjavi za STA je Zakrajšek še dodal, da je ponesrečenca minila jutranja slabost, zaradi katere so ga reševalci nameravali iz jame izvleči z nosili, posledično pa bi morali z minsko-eksplozivnimi sredstvi širiti ožine jame. Zakrajšek je z njim spregovoril nekaj besed v reševalnem vozilu, ocenjuje, da je jamar v odličnem stanju, poškodovana ima le rebra in desno roko.

Od srede do danes zjutraj je v reševanju sodelovalo 37 reševalcev, zjutraj pa so se jim pridružile še tri ekipe, tako da je bilo reševalcev 50, je še razkril.

Če je bilo lansko reševanje jamarke iz nove Vranjedolske jame pri Dolenji vasi blizu Cerknice po Zakrajškovi oceni doseglo težavnost stopnje deset, je tokratno reševanje doseglo stopnjo sedem.

Jamar je v sredo popoldan padel v jami na globini okrog 120 metrov. Reševanje ponesrečenega je steklo sinoči, uspeli so ga dvigniti za tretjino poti, zjutraj pa ga je obšla slabost, zato je zdravnik odločil, da naj se počaka in se ga preostanek poti prinese na nosilih.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki