fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

Potrjeni mandati občinskemu svetu in županu

Te dni po Sloveniji potekajo konstitutivne seje občinskih svetov, ki imajo povsod enak dnevni red s šestimi točkami. Tako je bilo tudi v Ribnici, kjer so sinoči novi mandat v obdobju 2022–2026 začeli stari novi župan Samo Pogorelc in 19 članov občinskega sveta, s povprečno starostjo 44 let, in sicer Iztoku Miheliču, Aleksandri Petek, Vojku Štamflju, Niku Starcu, Maruši Čop, Samu Pogorelcu, Mitji Govžetu, Klavdiji Vidervol Sinanović, Karmen Tomšič, Mateji Rovan in Gašperju Pirnat, vsi Lista Sama Pogorelca, Janez Petek, Barbara Možina in Aleš Mihelič (Nsi), Vinko Levstek, Vladka Mate Turk in Tina Mate (SDS) ter Jože Andoljšek in Jože Arko (Zlata Ribica). Med njimi je kar 11 novih. Prvo sejo je skladno s členom Poslovnika vodil najstarejši član Vojko Štamfelj.

Politiko in ego pustiti pred vrati

Samo Pogorelc, ki ga je kot člana občinskega sveta nadomestila Tina Peček, je po potrjenemu mandatu dejal, da sestava občinskega sveta daje navdiha za lepši jutri občine, cilji pa bodo doseženi ob enotnosti in brez političnih peripetij. »Želim si, ne dvomim, da je to hotenje tudi novo izvoljenih svetnikov, da bi pred vrati pustili vsa ideološka vpršanja, politiko in ego, v sejni sobi pa naj prevladata strpen in spoštljiv dialog, predvsem pa konstruktivni predlogi, kajti v končni fazi občani od vseh nas pričakujejo, da se ne ukvarjamo sami s seboj ampak peljemo Ribnico po poti napredka za prihodnje generacije.« Občinski svet je nato izglasoval še sklep o imenovanju Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo bo še naprej vodila Karmen Tomšič ter skladno z veljavnim Statutom občine in Poslovnikom občinskega sveta imenoval člane delovnih teles Občinskega sveta ter Nadzornega odbora.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki