fbpx
E-UTRIP
Aktualno Glasba Kultura

Novoletni koncert z vrhunskima solistoma v kočevski Športni dvorani

Rotary klub Kočevje s Fundacijo Alenke Gabrič štipendira in izpostavlja najboljše dijake in študente kočevsko ribniške doline s ciljem zavedanja, da lahko mladi svoje potenciale razvijajo tudi v domačem okolju. Poudarjanje tega dejstva se nam zdi pomembno v želji, da se bodo mladi v večjem številu vračali v domači kraj in pridobljeno znanje uporabili v domačih podjetjih. Da bi razširili krog tega prizadevanja, podpiramo tudi Botrstvo za mlade glasbenike.

Pihalni orkester Kočevje je za svoj letošnji novoletni koncert podal pobudo, da k sodelovanju, med drugimi, povabi tudi enega od najbolj perspektivnih mladih tenoristov Aljaža Vesela, doma iz Sodražice, člana solističnega ansambla teatra Landesbühnen Sachsen v Dresdnu. V Rotary klubu so pobudo sprejeli, saj je skladna z njihovimi prej opisanimi aktivnostmi.

Gre za veliko dobrodelno akcijo, kjer bo izkupiček od prodanih vstopnic v celoti namenjen Fundaciji Alenke Gabrič za štipendiranje dijakov, študentov in mladih glasbenikov.

Izjemen glasbeni dogodek z naslovom ”NOVOLETNI KONCERT Z NAJLEPŠIMI ODRSKIMI MELODIJAMI”
bo v soboto, 17. 12. 2022, ob 19. uri v Športni dvorani Kočevje.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki