fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

OŠ Zbora odposlancev je ena redkih šol v Sloveniji in edina v Kočevju, ki vsem učencem omogoča kosilo tudi v času zaprtja

Po podatkih, ki jih imamo, je OŠ Zbora odposlancev edina šola v Kočevju, ki vsem učencem omogoča prevzem kosila v šoli in ne samo učencem, ki imajo odobreno subvencionirano kosilo. Seveda morajo ostali starši za prevzeto kosilo plačevati enako kot v času šole. O tem, kakšen je postopek prevzema hrane, smo podrobno predstavili v tem prispevku.

Zakaj se je ravnatelj Peter Pirc odločil tako, pa odgovarja:

“Tako na veliko se vedno poudarja enakost otrok. Potem pa se tu ta enakost popolnoma pohodi. Meni je popolnoma jasno, da moramo priskočiti na pomoč vsem učencem, brez razlik. Tudi tistim učencem, ki imajo v službi recimo oba starša in se ta dva vrneta šele pozno popoldne. Zakaj bi bil tak otrok lačen in starše pričakal na vratih s stavkom »lačen«. Torej vsem je ponujeno, socialno ogroženim plača država, ostalim otrokom pa starši.

V ponedeljek, 9. 11., so učiteljice preklicale vse učence oz. starše in pobirale prijave za kosilo. Če pa bi se odločil kdo za naslednji teden, pa se obvesti razredničarko in pokliče v tajništvo. Res ni nobenega problema,” še pove.

Izjemno lepa gesta!

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki