fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

V OŠ Zbora odposlancev topel obrok za vse učence

V prejšnjem tednu je Ministrstvo za izobraževanje, kulturo in šport napovedalo, da bodo v tem tednu vsi učenci in dijaki iz socialno ogroženih družin lahko prejeli brezplačen topel obrok, s čimer želijo zmanjšati stiske tako otrok kot staršev. A vendar bi topel obrok potrebovalo več otrok, tudi tisti, ki sicer ne prihajajo iz socialno ogroženih družin, saj večina staršev v teh časih svoje službene obveznosti opravlja od doma in posledično ne utegnejo še skuhati kosilo za otroke, ki se izobražujejo na daljavo. Prav tako se dogaja, da z otrokom doma ostaja starš, ki nima osvojenih veščin kvalitetnega kuhanja, zato se tudi slednji znajdejo v stiski.

Ravno zato je starše v Kočevju pozitivno presenetila vest, da se je vodstvo OŠ Zbora odposlancev odločilo zagotoviti ravno to – topel obrok za popolnoma vse učence, ki so vključeni v navedeno šolo, ne glede na status.

Zbirajo informacije o številu otrok

Včeraj so učiteljice iz OŠ Zbora odposlancev preklicale vse starše otrok in pridobivale podatke o tem, kdo bo v šoli prevzemal kosilo. Peter Pirc, ravnatelj omenjene šole, se je odločil, da bo kosilo ponujeno popolnoma vsem učencem, ne le tistim, ki imajo zanj subvencijo iz strani države. »V času pouka smo imeli na šoli septembra 436 prevzemnikov kosil, od jutri naprej pa jih bomo imeli 73,« pravi, vendar pa se bo v naslednjih dneh to število najverjetneje še nekoliko zvišalo, saj si starši še vedno lahko premislijo in odločijo za kosilo. »V primeru, da bi se še kdo v naslednjih dneh odločil za kosilo, naj prosim o tem obvesti po elektronski pošti razrednika svojega otroka in NUJNO telefonsko tajništvo šole – 01 / 8938 – 720,« dodaja.

Kako bo potekal prevzem kosila?

»Kosilo bo pripravljeno v enkratni embalaži, ki jo bodo v mali avli šole na TTO 28 (šola v Gaju) prevzeli učenci po urniku. S sabo naj imajo le vrečko kamor bodo dali kosila. Kuharice bodo samo obkljukale po seznamu prevzeme kosil,« pojasnjujejo iz OŠ Zbora odposlancev. Kosilo se bo prevzemalo po točno določenem urniku po oddelkih otrok, in sicer:

  • učenci 1. triletja (1., 2. in 3. razred) med 11:30 in 12:00,
  • učenci 2. triletja (4., 5. in 6. razred) med 12:00 in 12:30,
  • učenci 3. triletja (7., 8. in 9. razred) med 12:30 in 13:00.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki