fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Ribnica Zdravje

Nove okužbe v DSO Kočevje, v naslednjih dneh bodo vzpostavili novo rdečo cono

Včeraj so v ZD Kočevje vzeli 25 brisov, 11 je bilo pozitivnih. »Od teh so 4 zaposlene v DSO Kočevje, še pri petih pozitivnih gre za okužbo po visokorizičnem stiku, pri dveh pa izvor okužbe ni znan,« sporočajo iz zdravstvenega doma.

Koliko je skupno okuženih?

Skupno okuženih z upoštevanjem 10-dnevne karantene je ta hip 144 ljudi. Od slednjih jih je bilo 96 testiranih na Covid vstopni točki v Kočevju, 6 v Ribnici ter 42 oskrbovancev v DSO Kočevje.

Stanje v zdravstvenem domu in DSO Kočevje

V ZD Kočevje sta trenutno okuženi 2 zaposleni, v DSO Kočevje pa 19 zaposlenih. »Za nami je deloven in naporen dan. Kljub pomanjkanju kadra nismo zaprli nobene dejavnosti! 🏥
Ohranjamo in izvajamo vse storitve, nekatere za nekaj tednov v malo okrnjenem obsegu, dokler se situacija s širjenjem prenosa okužbe ne umiri. Zavedamo se, da COVID ni edina bolezen in se bomo potrudili, da bodo zdravstvene storitve za vse dostopne kolikor bo maksimalno možno,« pravi Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje.

Iz DSO Kočevje pa sporočajo, da bo v tem tednu lahko 10 stanovalcev od 39-ih odšlo iz rdeče cone, prav tako se dve zaposleni vračata v proces dela. »Seveda moramo biti še vedno previdni, kajti virus je zelo nepredvidljiv. S testiranji stanovalcev in delavcev bomo nadaljevali kot je predpisano. V naslednjih dneh bomo vzpostavili rdečo cono v komplet spodnjemu delu novega doma. Vsi zaposleni v kuhinji, pralnici, vzdrževanju in administraciji smo bili v petek testirani in SMO BREZ OKUŽBE,« še pravijo. Sicer pa so kadrovsko okrnjeni na področju zdravstvene nege in delovne terapije, vendar pa so jim že na pomoč priskočili iz doma starejših občanov Metlika, od koder je prišla ena bolničarka, iz ZD Ribnica je prišla ena medicinska sestra pripravnica, Zbornica babiške in zdravstvene nege Slovenija je v DSO napotila štiri študente, prišlo pa je tudi šest prostovoljk iz Kočevja. »V imenu naših stanovalcev in zaposlenih se vsem iskreno zahvaljujemo! Svojce naših stanovalcev prosimo za potrpežljivost, za stike z njimi nam je preostala samo še socialna delavka, ki je v delovnem času dosegljiva na: 051 602 875,« še pravijo ter se zahvaljujejo ta razumevanje in podporo.

V DSO Kočevje so pristopili na pomoč

Kadrovsko smo okrnjeni na področju zdravstvene nege in delovne terapije. Glede zaposlenih so nam na pomoč priskočili: dom starejših občanov Metlika – 1 bolničarka, Zdravstveni dom Ribnica – 1 medicinska sestra pripravnica, Zbornica babiške in zdravstvene nege Slovenije – 4 študenti medicine, in 6 prostovoljk iz Kočevja. V imenu naših stanovalcev in zaposlenih se vsem iskreno zahvaljujemo! Svojce naših stanovalcev prosimo za potrpežljivost, za stike z njimi nam je preostala samo še socialna delavka, ki je v delovnem času dosegljiva na: 051 602 875. HVALA ZA RAZUMEVANJE IN PODPORO!

Zdravstveni delavci so včeraj ob 6. uri v DSO Kočevje dostavili nujno zaščitno opremo, da so lahko zaščitili svoje zaposlene in začeli z napornim delom, ki ga imajo te dni. »Primož Velikonja se je povezal s predsednikom Sekcije študentov zdravstvene nege in babištva Žigo Metelko, ki je poiskal prve 4 študente zdravstvene nege in medicine, ki so prišli na pomoč v DSO Kočevje. Zanje in še za 2 zaposlena je ekipa COVID ambulante ZD Kočevje izvedla izobraževanje o pravilni uporabi zaščitne opreme, ki je ključno za preprečevanje prenosa okužbe,« je povedala Hudobivnikova, ki verjame, da je v sodelovanju moč.

»Vsi se potrudimo in naredimo kar lahko, da pomagamo zamejiti prenašanje okužbe,« še dodaja.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki