fbpx
E-UTRIP
Aktualno

Tudi Kostel zažarel v soju prazničnih luči

V Kostelu smo se letos odločili, da bomo svetlobno kuliso in praznično podobo nadeli podjetniškemu inkubatorju in baru Pr’ Matičku. Tako so božično-novoletne lučke prvič zažarele na Petrini in ne v Vasi, kot v minulih letih. Na glavni gumb, ki je prižgal praznične lučke v zelenje odete stavbe, so skupaj s kostelskim županom, Ivanom Črnkovičem, v petek, 6. decembra, pritisnile ročice otrok iz vrtca Fara. Za to priložnost preoblečeni v mravljinčke so še nanizali okraske na smrečico in odplesali svoj ples. Prvi v nizu dogodkov, združenih pod imenom Decembrski utrip v Kostelu, je minil v narodno-zabavnih melodijah ansambla Zahod. Plesišče so zavzeli razposajeni otroci, kasneje pa tudi nekaj parov.

V baru Pr’ Matičku, ki ga decembrske dni pazijo navihani škratje ter leseni jeleni in srne, je del ogromnega prostora namenjen tudi sejmu. Tako so, 6. 12., dobrote in voščilnice prodajale članice Društva kostelskih žena Nežica, lično pletene peharje in ostale lesene izdelke Janko Marinč, medene izdelke pa domači čebelar Žarko Šnajdar. Zavod za kulturo in turizem Kostel in Občina Kostel, ki sta omogočila še nastop vokalne skupine Vocabella teden dni kasneje (13. 12.), sta v goste povabila tudi članice Društva upokojencev Kostel, ki so s slastnimi palačinkami poskrbele za lačne otroške želodčke, s kostelskim ‘zrnjem’ pa za malo starejše. Kot se pritiče ‘veselemu decembru’ ni manjkalo niti kuhanega vina.

P. Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki